OPEN WATER TRAINING

Wil jij je ontwikkelen als zwemmer en ook het buitenwater eens opzoeken? Zwem je heerlijk in het zwembad maar is het open water nog een horde die je wilt nemen? Of ga je binnenkort een zwemtocht of triatlon doen en zoek je training in navigeren? Doe dan mee met de Open Water Trainingen van Personal Swimming!

HET OPEN WATER

In de zomer trainen we ook in het open water. Met Personal Training, Small Group Training en Conditie Training werken we aan jouw watergevoel, snelheid, navigatie, conditie en techniek. Zwemmen in de natuur is een geweldige manier om te sporten. Het vereist echter wel wat aanpassingen: je zwemt misschien met wetsuit, hebt onder water geen zicht en zal vaak te maken krijgen met kouder water. Goed navigeren is een groot onderdeel van succesvol zwemmen in het buitenwater.

Tijdens de Personal Training (Privéles en Small Group Training) en Conditie Training gaan we specifiek aan de slag met deze onderdelen. We doen techniek- en snelheidsoefeningen en werken aan frequentie en ligging. Ook het navigeren wordt behandeld. Dit alles wordt in een fijne conditietraining gegoten zodat je na een uur zwemmen ook een mooie duurprikkel hebt gehad.

SAMEN MET JE COACH

Je coach zal tijdens de trainingen meevaren op een SUP. Hier krijg je instructies, wordt de training uitgelegd en kun je, als het nodig is, even uitrusten. Het kan ook zijn dat je coach meezwemt en het voorbeeld geeft, of juist vanaf de kant de instructies geeft.

TRAIN JE MEE?
PERSONAL TRAINING OF CONDITIE TRAINING IN HET OPEN WATER

Trainingen volg je alleen, in duo’s, in een kleine groep of met een trainingsgroep van maximaal 26 personen.

VOOR WIE

Deze trainingen zijn bedoeld voor de zwemmers die hun zwemtechniek en -conditie willen verbeteren voor het zwemmen in open water. Denk bijvoorbeeld aan deelname aan goede doelen als de Amsterdam City Swim of één van de Swim to Fight Cancer zwemtochten, maar ook als je zelf wilt leren zwemmen en navigeren in het buitenwater zijn de trainingen een mooie toevoeging aan je sportieve activiteiten. Zwemmers dienen minimaal 100-200 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen. Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Zwemboei: tijdens de training in het open water is een zwemboei een verplichting. Zonder zwemboei gaan we het water niet in, om jouw veiligheid te kunnen waarborgen.
  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
  • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Conditie Training heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Conditie Training zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan onze open water training moeten minimaal 100-200 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of de Borstcrawl Techniek Upgrade Training zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Eversports App

Beheer zelf via de app makkelijk je gekochte en geplande trainingen. Op basis van het aangeschafte pakket worden de trainingen op het door jouw gekozen tijdstip ingepland en toegekend aan je account.

In de Eversports App of via de online agenda kun je de datum van je training tot 24 uur van tevoren om boeken of verplaatsen. Dus let goed op: na deze 24 uur is het niet meer mogelijk om de training aan te passen of op een ander moment in te halen. Je kunt de nieuwe app downloaden in de App Store of Google Play Store.

In de zomer ontstaat er kans op blauwalg in de Nederlandse wateren. We houden dit goed in de gaten en zullen altijd het zekere voor het onzekere nemen.

Naast de kwaliteit van het water hebben we in het open water natuurlijk ook te maken met weersinvloeden. Goed om te weten is dat we met regen gewoon doorzwemmen. Zodra het gaat stormen, het KNMI een zware code afgeeft of zodra het gaat onweren zullen we de training annuleren.

We nemen ruim voor aanvang training contact op zodra het niet verantwoord is om te zwemmen.

PERSONAL TRAINING
OPEN WATER

We geven zowel Privéles als Small Group Training in het open water. Via de agenda kun je heel gemakkelijk inschrijven voor een sessie. Privéles kun je alleen of met zijn tweeën volgen. Je kunt 1 training doen, maar ook een pakket van meerdere trainingen aanschaffen. Deze zijn zowel in het binnenbad (Sloterparkbad Amsterdam) als in het open water te gebruiken.

CONDITIE TRAINING
OPEN WATER

De Conditie Training wordt dinsdag van 19.30-20.30 gehouden in de Ouderkerkerplas. Inschrijven kan: via een Strippenkaart of door middel van inschrijving per training. Heb je bij je Conditie Abonnement de Summer Weeks aangeschaft dan kun je deze ook inzetten. Boek via de Eversports app, via de agenda op eversports.nl of via de agenda op onze website.

TRAININGSMOMENTEN OPEN WATER TRAINING

Bekijk hieronder de trainingsmomenten in het Buitenwater van 19 juli t/m 30 augustus 2022. De trainingen op dinsdagavond vinden plaats in de Ouderkerkerplas en op vrijdag in de Nieuwe Meer!

DINSDAG
VRIJDAG
17.30-18.30 Personal Training09.00-10.00 Personal Training
18.30-19.30 Personal Training10.00-11.00 Personal Training
19.30-20.30 Conditie Training11.00-12.00 Personal Training
12.00-13.00 Personal Training

EERST EVEN LEKKER BINNEN OPSTARTEN?

Open water zwemmen is geweldig, maar het is wel fijn als je comfortabel bent in het water. We bieden de gehele zomer ook een uitgebreid trainingsaanbod aan in het zwembad.

BORSTCRAWLCURSUS

TIJDENS DE ACHTWEEKSE BORSTCRAWLCURSUS LEER JIJ DE FIJNE KNEEPJES VAN DE BORSTCRAWL

PRIVÉLES

MET INTENSIEVE EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING WERKEN WE AAN JOUW VERBETERPUNTEN

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!