OPEN WATER TRAINING

Wil jij je ontwikkelen als zwemmer en ook het buitenwater eens opzoeken? Of ga je binnenkort een zwemtocht of triatlon doen en zoek je training in navigeren? Dan is een Open Water Training van Personal Swimming misschien iets voor jou!

ZWEMMEN IN OPEN WATER

In de zomer periode, zodra het water opgewarmd is geven we Privéles en Conditie Training het in buitenwater. Zwemmen in open water is heerlijk. Of het nu voor een triatlon is, je een tochtje gaat zwemmen door binnenwatertjes, de grachten tijdens een Swim trotseert of de zee in springt. Het is allemaal anders dan het zwemmen in een zwembad. Goed voorbereid het buitenwater in gaan, maakt een groot verschil.

Tijdens een Open Water Training werken we aan jouw buitenwater zwemtechniek. Zwemmen in de natuur is een geweldige manier om te sporten. Het vereist echter wel wat aanpassingen: je zwemt misschien met een wetsuit waardoor je een andere ligging ervaart, je hebt onder water geen zicht en zal vaak te maken krijgen met kouder water. Ook goed navigeren is een groot onderdeel van succesvol zwemmen in het buitenwater. Met o.a. deze onderdelen ga je aan de slag tijdens een Open Water sessie.

SCHRIJF JE IN!
PERSONAL TRAINING VANAF €85,- OF EEN CONDITIE TRAINING €10,- IN OPEN WATER

Trainingen volg je alleen, in duo’s, in een kleine groep of met een trainingsgroep van maximaal 26 personen.

VOOR WIE

Deze trainingen zijn bedoeld voor zwemmers die hun zwemtechniek en conditie willen verbeteren in het open water. Denk bijvoorbeeld aan deelname aan een zwemtocht of een triatlon. Maar ook voor zwemmers die de stap willen maken naar het buitenwater en de basisvaardigheden van het zwemmen in buitenwater willen aanleren. Zwemmers dienen minimaal 100-150 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

 • Zwemboei: tijdens een training in het open water is een zwemboei verplicht. Zonder zwemboei gaan we het water niet in, om jouw veiligheid te kunnen waarborgen.
 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Tip: Laat tijdens een Open Water Training kleding en handdoeken zoveel mogelijk in de auto en neem waardevolle spullen mee in de zwemboei.

Zwemmers die willen deelnemen aan onze open water training moeten minimaal 100-150 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De BorstcrawlcursusBorstcrawl Techniek Upgrade Training of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Beheer zelf via de app makkelijk je gekochte en geplande trainingen. Op basis van het aangeschafte pakket worden de trainingen toegekend aan je account, waarna je zelf de training kunt inplannen.

Training Annuleren? In de Eversports App of via de online agenda kun je de datum van je Privéles Open Water tot 36 uur van tevoren om boeken of verplaatsen en bij een Conditie Training Open Water tot 24 uur. Dus let goed op: hierna is het niet meer mogelijk om de training aan te passen of op een ander moment in te halen. Je kunt de nieuwe app downloaden in de App Store of Google Play Store.

In de zomer ontstaat er kans op blauwalg in de Nederlandse wateren. We houden dit goed in de gaten en zullen altijd het zekere voor het onzekere nemen. Naast de kwaliteit van het water hebben we in het open water natuurlijk ook te maken met weersinvloeden. Goed om te weten is dat we met regen gewoon doorzwemmen. Zodra het gaat stormen, het KNMI een zware code afgeeft of zodra het gaat onweren zullen we de training annuleren.

Zodra het niet verantwoord is om te zwemmen nemen we contact met je op.

De Ouderkerkerplas is met name erg fijn om in te zwemmen, omdat hier geen gemotoriseerde boten mogen varen en het water schoon is.

Adres: Aan de Wind 9, 1191 LD Ouderkerk aan de Amstel https://goo.gl/maps/4H96Rs28Tukysz9Q9

Parkeren: De auto kun je op het parkeerterrein parkeren of hier: https://goo.gl/maps/XAY28PX6snBHmReA9

BOEK EEN OPEN WATER TRAINING!

De Open Water Conditie Trainingen en Privélessen worden gegeven op maandagavond in de Ouderkerkerplas.

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

DATA OPEN WATER TRAINING 2024

MEI & JUNIJULIAUGUSTUS
maandag 13 meimaandag 1 julimaandag 19 augustus
maandag 24 junimaandag 8 julimaandag 26 augustus
maandag 15 juli
maandag 22 juli
maandag 29 juli

Privéles Open Water maandagavond 18.00 of 19.00 uur Conditie Training Open Water 20.00 uur.

ONZE VERSCHILLENDE OPEN WATER TRAININGEN

PERSONAL TRAINING
OPEN WATER

1 LES VANAF €85

Of je nu een beginnend of een ervaren zwemmer bent, voor het snelste resultaat biedt Personal Swimming Open Water privélessen aan. De intensieve één-op-één begeleiding zorgt niet alleen voor een effectieve training, maar geeft je ook de vrijheid om aan jouw eigen specifieke aandachtspunten of zwemdoel te werken.

Via de agenda kun je heel gemakkelijk inschrijven voor een sessie. Een Privéles kun je alleen of met zijn tweeën volgen. Je kunt 1 training doen, maar ook een pakket van meerdere trainingen aanschaffen.

 • Plan zelf je lessen in via de online agenda

 • Train met 1 of 2 personen

 • Ouderkerkerplas

CONDITIE TRAINING
OPEN WATER

LOSSE DEELNAME €10,-

Daag jezelf uit met de Conditie Training Open Water. Met een motiverende groep en enthousiaste coach ga jij aan de slag met je buitenwater techniek en conditie.

De Conditie Training Open Water worden tijdens de zomerperiode op maandagavond van 20.00 – 21.00 uur gehouden in de Ouderkerkerplas. Inschrijven kan: door middel van inschrijving per training. Heb je bij je Conditie Abonnement de Summer Weeks aangeschaft dan kun je deze ook inzetten. Boek via de Eversports app of via de agenda op onze website.

 • Plan zelf je lessen in via de online agenda

 • Groepsverband van maximaal 22 zwemmers

 • Ouderkerkerplas

INTRODUCTIE CLINIC
OPEN WATER

ZONDAG 26 MEI €44,95

Deze clinic is opgezet voor de geoefende zwemmer, startende triatleet of buitenwater zwemmer met weinig tot geen ervaring in het open water zwemmen.

Tijdens de 2 uur durende clinic ga je zowel op kant, als ook in het water aan de slag om de basisvaardigheden van het zwemmen in buitenwater aan te leren en borstcrawl techniek te verbeteren.

 • 10.00 – 12.00 uur

 • 2 coaches (10 zwemmers per coach)

 • Techniek Pitstraat met bovenwater videoanalyse

 • Ouderkerkerplas

WAT KUN JE VERWACHTEN

EEN OPEN WATER TRAINING

Een Open Water Training start altijd op de kant. Hier geven we je alvast wat tips en nemen we kort de training of het zwemdoel alvast door. Bij een Privéles hebben we na een stukje zwemmen een goede indicatie van jouw huidige zwemniveau. Aan de hand van deze indicatie en jouw persoonlijke input gaan we hiermee aan de slag.

Bij een Conditie Training werk je uiteraard aan je zwemconditie, daarnaast bevat elke training een Open Water techniek blok. Tijdens het techniekblok werk je aan een specifiek onderdeel, bijvoorbeeld navigeren in open water.

SAMEN MET JE COACH

Tijdens de Open Water Training gaat een coach van Personal Swimming mee met een SUP het water op. Vanaf de SUP is er een heel goed beeld van hoe je als zwemmer in het water ligt, hoe het staat met het slagritme en de overhaal. Maar ook is goed te zien of er verbeterpunten zijn in bijvoorbeeld de ademhaling en de beenslag. Op die manier kunnen we heel goed feedback geven en je vertellen waar je verbeterpunten liggen. In het water is het erg prettig om te zwemmen met iemand naast je op een SUP. Dit geeft een ‘veilig’ gevoel in het water en het is makkelijker navigeren. Ook is het fijn om de SUP even vast te kunnen houden tijdens rust of uitleg momenten.

Ga je voor het eerst zwemmen in het open water? Leuk! Met lage temperaturen is een wetsuit erg fijn, daarnaast zorgt een wetsuit voor extra drijfvermogen. Heb je nog geen wetsuit? Check dan even onze laatste maten sale in de webshop. Heb je al wel een goed warm wetsuit in de kast hangen? Dan is het belangrijk dat je hem goed aantrekt voor je het water in springt. In deze instructievideo zie je hoe onze coach Bas van Velthoven zijn wetsuit aantrekt.

OPENWATER ACCESOIRES

Tijdens het zwemmen last van koude handen, voeten of hoofd? We hebben diverse thermo artikelen om de kou buiten te houden.

ZWEMBOEI

Als we je één tip zouden mogen geven voor het buiten zwemmen? Maak jezelf zo zichtbaar en veilig mogelijk. Een mooie oranje zwemboei helpt daar goed bij!

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR
EEN OPEN WATER TRAINING?

Zwemmen in buiten water is geweldig, maar het is wel fijn als je comfortabel bent in het water. We bieden naast trainingen in buitenwater ook een uitgebreid trainingsaanbod aan in het zwembad.

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweeks Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.