CONDITIE TRAINING

Ben jij iemand die graag zwemt of wilt werken aan zowel techniek als conditie? Of ben je in voorbereiding op een zwemafstand of triatlon? Dan zijn de trainingen van de Conditie Training iets voor jou!

UITDAGEND & MOTIVEREND

Elke week wordt er een verrassende en uitdagende zwemtraining gegeven, die gericht is op het verbeteren van techniek én conditie. Diverse technieksets, interval- en duurtrainingen, maar ook sprintsets en krachtoefeningen maken jou elke week een betere zwemmer.

Er wordt niet alleen borstcrawl gezwommen. Per cyclus zijn er ook technieksets voor de schoolslag, rugslag, vlinderslag en het keerpunt. Het beheersen van verschillende technieken maakt jou een completere zwemmer en het heeft een gunstig effect op de borstcrawlslag.

Een training duurt 60 minuten en biedt ruimte voor rond de 26 personen. Tijdens de trainingen maken we gebruik van diverse materialen die je gratis mag gebruiken, zoals kleine flippers, snorkels en handpaddles. Wil je in het buitenwater aan de slag? Dat kan, check onze Open Water Training pagina voor meer informatie.

SCHRIJF JE IN!
WEKELIJKS TRAINEN VANAF €41,95 PER MAAND

Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

De Conditie Training is geschikt voor de gevorderde borstcrawl zwemmer die graag zijn conditie en techniek wil verbeteren in een gedreven groep met enthousiaste coaches. Zwemmers dienen minimaal 100-200 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen. Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

Tijdens de Conditie Training zijn er 5 banen ingedeeld naar zwemniveau en werken we met twee verschillende programma’s. De zwemmers van niveau 2 zwemmen ongeveer 300 tot 500m meer per training. Eerst een keer kijken of de Conditie Training bij jouw past? Boek een proeftraining!

MEER INFORMATIE

 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
 • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Conditie Training heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Conditie Training zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

 • Zwemmers die willen deelnemen aan onze Conditie Trainingen moeten minimaal 100-200 meter borstcrawl aan één stuk kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of de Borstcrawl Techniek Upgrade Training zou misschien wat voor jou kunnen zijn!Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

We hebben verschillende Conditie Abonnementen, een Jaarabonnement, een Periode Pakket of een Strippenkaart. Het is altijd mogelijk om tussentijds in te stromen, mochten er nog plekken vrij zijn in de conditiegroepen. Neem contact op met ons voor meer informatie.

JAARABONNEMENT 

Met dit abonnement train je het hele zwemseizoen (44 weken tijdens de Kerst- en Zomervakantie wordt er 2 weken niet gezwommen). Bij het boeken krijg je de mogelijkheid om je abonnement uit te breiden met 4 aansluitende Summer Weeks. Op die manier kun je dus het hele jaar zwemmen!

Het jaarabonnement is een abonnement van 12 maanden en kan eenmalig of maandelijks worden betaald. Dit abonnement wordt jaarlijks automatisch verlengd en is niet tussentijds opzegbaar. Uiteraard ontvang je van ons een reminder voor de verlenging van een nieuw abonnement. Indien het jaarabonnement na een jaar is verlengd voor onbepaalde tijd, is deze op ieder moment opzegbaar met een opzegtermijn van 30 dagen. Het teveel betaalde lidmaatschapsgeld zal voor zover van toepassing worden geretourneerd indien de overeenkomst wordt beëindigd. 

Kies je voor een jaarabonnement, dan vindt de eerste betaling bij inschrijving plaats door een online Ideal betaling. De betalingen die volgen (maandelijks of jaarlijks afhankelijk van het gekozen abonnement) zullen via SEPA automatische incasso zijn.

PERIODE PAKKET

Met dit pakket kun je gedurende een periode 16 keer komen zwemmen. Deze trainingen moeten in de periode worden besteed. Een pakket kost €189 per periode.

Het Periode pakket is een pakket van ongeveer 4 maanden en wordt eenmalig betaald. Dit pakket wordt niet automatisch verlengd. Je krijgt wel de eerste optie tot verlengen van je pakket. 

STRIPPENKAARTEN

Heb je een onregelmatig werkrooster of komt het niet elke week uit om te komen zwemmen? Dan is een Conditie Strippenkaart misschien iets voor jou! We hebben een Strippenkaart van 10 lessen €124,95 of een Strippenkaart van 5 lessen €64,95.10. De Conditie Strippenkaart 5x is 3 maanden geldig en de Conditie Strippenkaart 10x is 6 maanden geldig.

Beheer zelf via de app makkelijk je gekochte en geplande trainingen. Op basis van het aangeschafte pakket worden de trainingen op het door jouw gekozen tijdstip ingepland en toegekend aan je account.

In de Eversports App of via de online agenda kun je de datum van je training tot 24 uur van tevoren om boeken of verplaatsen. Dus let goed op: na deze 24 uur is het niet meer mogelijk om de training aan te passen of op een ander moment in te halen.

Dus ga je drie weken op vakantie, heb je een bruiloft en ben je een keer ziek? Dan kun je de trainingen zelf uitplannen in de agenda. Let op: Trainingen dienen binnen de abonnement periode afgenomen te worden en kunnen niet meegenomen worden naar een nieuwe periode of seizoen.

Je kunt de Eversports App downloaden in de App Store of Google Play Store.

Zwem een keer mee met de Conditie Training! Maak hiervoor een account aan in de agenda en boek een trainingsmoment naar keuze. Hierna kun je doorgaan met een strippenkaart of abonnement.

TRAININGSMOMENTEN CONDITIE TRAINING

Maandag 20.15-21.15 uur
Dinsdag 07.00-08.00 uur
Woensdag 19.15-20.15, 20.15-21.15 en 21.15-22.15 uur
Donderdag 07.00-08.00 uur
Vrijdag 12.00-13.00 uur


PERIODES

Het Conditie seizoen heeft 3 periodes, elke periode heeft een duur van ongeveer 16 weken:

 • Periode 1 – start na de zomervakantie tot de kerstvakantie
 • Periode 2 – start begin van het jaar tot half april
 • Periode 3 – start half april t/m de zomervakantie

Tijdens de zomer bieden we de Summerweeks aan (4 weken) meestal in het buitenbad.

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op of schaf een Strippenkaart aan.

ONZE CONDITIE TRAINING ABONNEMENTEN

JAAR

€475 PER JAAR
€41,95 PER MAAND

Met dit abonnement zwem je een jaar 1x per week in een vaste groep. Je kunt zowel jaarlijks als maandelijks betalen.

 • 44 uitdagende trainingen

 • Geldig in de periode 4 september 2023 t/m 19 juli 2024

 • Tegen meerprijs uit te breiden met 4 Summer Weeks trainingen

PERIODE

10 WEKEN €118,95

Met dit abonnement zwem je 10 weken 1x per week in een vaste groep. Je betaalt eenmalig en krijgt na elke periode de eerste optie om te verlengen met een nieuwe periode.

 • 10 uitdagende trainingen

 • Geldig in de periode van 13 mei t/m 19 juli 2024

STRIPPENKAART

 5 TRAININGEN €64,95
10 TRAININGEN €124,95

5 of 10x zwemmen wanneer jij dat wilt? Met de Strippenkaart kun je inschrijven voor beschikbare* Conditie Training momenten.

 • Strippenkaart van 5 of 10 trainingen

 • Vanaf aanschaf is de strippenkaart 5x zwemmen 3 maanden geldig of de strippenkaart 10x zwemmen 6 maanden.

*Bij beschikbaarheid op de trainingsmomenten

WAT KUN JE VERWACHTEN

EEN CONDITIE PROGRAMMA

Een programma van de conditietraining bestaat uit een warming-up, een techniekblok, een conditieset en een cooling-down. Afwisselend bestaat het programma uit een duur, midden lange afstand of sprint setjes. Ook worden er uitstapjes gemaakt naar andere zwemslagen, alles met als doel om een completere zwemmer te worden. Hierbij ligt de nadruk op de borstcrawl slag.

De conditietrainingen zijn een perfecte work-out om wekelijks te werken aan je conditie en een hele goede toevoeging aan bijvoorbeeld je triatlon programma. Bekijk de blog over hoe je ons conditie programma leest.

CLUB MAILING

De Personal Swimming Club Mailing is een wekelijkse aanvulling op je Conditie Training. Je krijgt een extra zwemprogramma om zelfstandig mee aan de slag te gaan, achtergrondinformatie en tips van onze coaches. De oefeningen die we in de Conditie Training doen worden uitgebreid en duidelijk beschreven in woord en beeld. De Club Mailing is een inspirerende, motiverende en uitdagende manier om je zwemmen naar een hoger plan te tillen. Je ontvangt de Club Mailing gratis bij het Jaar en Periode abonnement.

CONDITIE TRAINING OPEN WATER

In de zomer periode, zodra het water opgewarmd is geven we ook Conditie Training in buitenwater. Je werkt uiteraard aan je zwemconditie, daarnaast bevat elke training een Open Water techniek blok. Tijdens dit blok ga je aan de slag met een specifiek onderdeel, bijvoorbeeld navigeren in open water. Je coach zal tijdens de training meevaren op een SUP. Hier krijg je instructies, wordt de training uitgelegd en kun je als het nodig is uitrusten.

Voor meer informatie over onze Open Water Trainingen bekijk de pagina of boek direct een Conditie Training Open Water!

ELKE WEEK TECHNIEK

Uiteraard werk je tijdens de Conditie Training aan je zwemconditie, daarnaast bevat elke training een techniek blok. Tijdens het techniekblok ga je gezamenlijk met de trainer werken aan een specifiek onderdeel van de techniek. Dit is bijvoorbeeld de doorhaal, de inzet van de hoge elleboog, de overhaal, de uitduw, het zwemritme of de rotatie. Iedere week is er weer een nieuw onderwerp. Van de techniek oefeningen ontvang je wekelijks een video en uitleg via de Club Mailing. Om je te inspireren hiernaast een voorbeeld van een techniek video.

CONDITIEPAKKET

Met deze zwemmaterialen heb je een zeer complete set om alle techniek oefeningen uit te kunnen voeren. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

NIEUWE ZWEMOUTFIT

Opzoek naar een nieuwe zwembroek, badpak of zwembril bekijk onze webshop. We bieden een mooie collectie van diverse Speedo zwemmaterialen aan.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR
DE CONDITIE TRAINING?

Doe mee aan de Conditie Training als je al minimaal 100-200 meter borstcrawl aan één stuk kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweekse Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

TECHNIEK UPGRADE

Toe aan techniek verbetering? Upgrade jouw borstcrawl slag tijdens de 4 Techniek Upgrade trainingen!

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.