FYSIOTHERAPIE

Kun je goed zwemmen maar heb je soms pijn tijdens of na een training? Of merk je dat je niet verder komt met je techniek door een blessure? Dan is een sessie met onze Fysiotherapeut een goed idee.

FYSIOTHERAPIE SESSIE

Afhankelijk van de reden van de afspraak duurt een sessie 15 tot 45 minuten. In deze tijd wordt de oorzaak van de klacht of beperking vastgesteld. Door middel van gerichte vragen wordt er een persoonlijk bewegingsplan gemaakt.

FYSIOTHERAPIE SESSIE

Elk mens beschikt over een bepaalde bewegingsruimte in het lichaam, en niet iedereen is in staat deze ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken. Dit kan komen door pijnklachten, maar dit kan ook gedurende jaren opgebouwd zijn door gewoonten en patronen.

Middels een persoonlijk bewegingsadvies wordt deze beperking of bewegingsstoornis bestreden. Je ontvangt een persoonlijk bewegingsplan waarmee je zelf aan de slag kunt. Dit alles gebeurt in overleg met de zwemcoaches van Personal Swimming, die op hun beurt in het water aan kunnen geven wat er nodig is om een optimale persoonlijke techniek toe te kunnen passen.

De filosofie achter deze begeleiding is dat iedereen door middel van gericht en gedoseerd bewegen van zijn beperking of bewegingsstoornis af kan komen, mits de oorzaak vastgesteld kan worden.

OVER YURRIAN BIKKER

Yurrian Bikker was jarenlang vaste waarde in de Nederlandse Zwemploeg en is bekend met alle pijntjes en ongemakken die zwemmers meemaken. Van stijve schouders tot last van de rug en van een beperkte flexibiliteit tot mobiliteit. Ook alle zwemcoaches van Personal Swimming lagen bij Yurrian op de tafel.

Neem contact op om een afspraak te maken, of vraag om meer informatie bij één van je Personal Swimming coaches.

IN HET WATER

De in bovenstaande gevallen beschreven situatie leidt in de meeste gevallen tot het adviseren met betrekking tot zwemtechniek en zwembelasting. Tevens is het mogelijk een aantal oefeningen in het water te doen onder leiding van Jan. Het oefenschema is niet uitsluitend beperkt tot het droge: ook in het water kun je oefeningen doen om je bewegingsapparaat te stimuleren en verbeteren.

TARIEF

Het tarief is €30 per sessie. Indien er sprake is van een blessure (pijn en bewegingsstoornis) kan het consult worden vergoed door de ziektekostenverzekeraar, mits je hiervoor verzekerd bent. De fysiotherapie zit in aanvullende pakketten, dus niet in de basisverzekering. De ontvangen factuur dien je zelf in te sturen bij je zorgverzekering.

AANVULLING OP FYSIOTHERAPIE

Zwemtraining kan een mooie aanvulling zijn op je fysiotherapie sessies. Samen met de fysiotherapeut kijken wij naar de ideale techniekoefeningen om je klachten te verminderen.

PRIVÉLES

MET INTENSIEVE EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING WERKEN WE AAN JOUW VERBETERPUNTEN

VIDEO ANALYSE

KRIJG VISUEEL INZICHT IN JOUW PERSOONLIJKE VERBETERPUNTEN

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!