FYSIOTHERAPIE

Kun je goed zwemmen maar heb je soms pijn tijdens of na een training? Of merk je dat je niet verder komt met je techniek door een blessure? Dan is een sessie met onze Fysiotherapeut Jan Herber een goed idee.

FYSIOTHERAPEUTISCH ADVIES

Elk mens beschikt over een bepaalde bewegingsruimte in het lichaam, en niet iedereen is in staat deze ruimte ook daadwerkelijk te gebruiken. Dit kan komen door pijnklachten, maar dit kan ook gedurende jaren opgebouwd zijn door gewoonten en doorgemaakte trauma’s bijvoorbeeld.

Tijdens een advies sessie word er gekeken in hoeverre het mogelijk is om ruimte te winnen. Op basis daarvan krijg je advies over jouw bewegingsmogelijkheden in het algemeen en praktische adviezen in de vorm van gerichte oefeningen. Het mooie is dat er altijd even overlegd kan worden met de trainers van Personal Swimming. Dit zorgt ervoor dat je ook heel gericht elementen uit de zwemtechniek kunt verbeteren, met een oefenprogramma voor zowel op de kant, als in het water. Na afloop van de sessie ontvang je een persoonlijk programma met oefeningen, welke je zelfstandig kunt uitvoeren. Door structureel de oefeningen toe te voegen aan je wekelijks trainingsprogramma zul je een positief effect ervaren.

VRAAG EEN ADVIES SESSIE AAN!
SESSIE VAN 30-45 MINUTEN €35,-

Een fysiotherapeutische advies sessie duurt 30-45 minuten, daarin krijg je advies en een oefenschema.

VOOR WIE

Iedereen die geïnteresseerd is, die advies wil of die door een van de trainers van Personal Swimming wordt geadviseerd contact met Jan op te nemen.

Heb je nog vragen? Neem contact met ons op.

WERKWIJZE

Een fysiotherapeutische advies sessie duurt 30-45 minuten, daarin krijg je advies en een oefenschema. Er worden geen hands-on activiteiten uitgevoerd, het gaat hier om advisering. Kosten zijn € 35 waarvoor je een factuur ontvangt. Hou er rekening mee dat ondanks een BIG-registratie, de kosten niet door jouw ziektekosten verzekeraar worden vergoed.

VRAAG EEN ADVIES SESSIE AAN!

Stuur een mail naar Jan Herber. Maak een korte omschrijving waar Jan jou bij kan helpen of wat de klachten zijn.

FYSIOTHERAPEUTISCH ADVIES

OVER JAN HERBER

Jan Herber was jarenlang een vaste waarde in het Nederlandse Zwemmen. Tussen 1980 en 2022 heeft hij vrijwel alle internationale toernooien begeleid en de top van zwemmend Nederland mogen adviseren. Van stijve schouders tot last van de rug en van een beperkte flexibiliteit tot mobiliteit. Ook alle zwemcoaches van Personal Swimming hebben met Jan mogen werken. Momenteel is Jan niet alleen verbonden aan Personal Swimming maar ook lid van Zenta Pro-Swimming, een internationaal team dat de wereld over reist.

DE FASCIE

Fascia is een verzamelnaam voor alle spanning-gerelateerde structuren in het lichaam. Je kunt hierbij denken aan spieren, pezen, apponeurosen (plat wit vlies om een pees heen) en ligamenten (banden die botten of kraakbeen verbinden). Ook huid en onderhuid maken deel uit van dit verzamelbegrip. In zwemmen willen we graag goed kunnen roteren en strekken. Daarnaast moet de flexie op orde zijn voor bijvoorbeeld de start en keerpunten. Met de fascia oefeningen doen we een beroep op precies deze onderdelen. Lees het hele artikel van Jan over de Fascia hier.

FASCIA PRAY STRETCH

Ga op je knieën zitten, maar zorg dat je ook op je tenen staat. Je voeten liggen dus niet plat op de grond, maar je steunt ook op je tenen op de grond. Zet nu de handen voor je op de grond en draai de handpalm open zodat de duimen naar buiten wijzen. Glij met de handen nu zover mogelijk naar voren en probeer de heupen bij de enkels te houden. Zoek zoveel mogelijk lengt op. Bij Facia oefeningen is de ademhaling erg belangrijk. Deze oefeningen doe je 3x met een tijdsduur van 5 diepe ademhalingen per herhaling.

CLINIC RUIMTE VINDEN €29,95

Woensdagavond 12 april is Jan Herber in het Sloterparkbad waar hij een 1,5 uur durende clinic ‘Ruimte vinden’ geeft voor Personal Swimming. Niet alleen om meer te vertellen over deze basishouding en ontspanning, maar vooral om het je zelf te laten ervaren. Dit begint met een deel op de kant; welke houding leidt tot het makkelijkste bewegen? Hoe ver kan ik eigenlijk bewegen vanuit deze basishouding? Kan ik hier ook in verbeteren? Uiteraard gaan we deze manier van bewegen direct daarna ook in het water proberen te herhalen. De Clinic wordt gegeven in klein groepsverband van maximaal 8 tot 12 zwemmers. Doe je mee?

AANVULLING OP FYSIOTHERAPIE

Zwemtraining kan een mooie aanvulling zijn op je fysiotherapie sessies. Samen met de fysiotherapeut kijken wij naar de ideale techniekoefeningen om je klachten te verminderen.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

TECHNIEK UPGRADE

Tijdens deze 4 weekse cursus nemen we jouw borstcrawl techniek grondig onder handen.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.