VLINDERSLAGCURSUS

Bijna iedereen is het erover eens: de vlinderslag is een heerlijke, vloeiende en prachtige slag om naar te kijken. Veel zwemmers vinden het moeilijk om de vlinderslag te zwemmen. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want met de juiste aandachtspunten en techniekoefeningen kan iedereen soepel vlinderslag zwemmen. Ga jij de uitdaging aan?

LEER IN 4 WEKEN VLINDERSLAG ZWEMMEN!

De vlinderslag is een lastige slag, maar goed aan te leren. Eigenlijk gaat de slag met name over een juiste timing. Armslag en beenslag moeten samenwerken om boven water uit te komen en je armen weer naar voren te zwaaien. In de Vlinderslagcursus behandelen we al deze aspecten van de slag.

Waar je bij borstcrawl en rugcrawl zo horizontaal mogelijk in het water wilt liggen, is dit bij de vlinderslag anders. Met een vloeiende, golvende beweging wil je schuin naar boven komen, ademen en weer naar beneden duiken. Doordat je met twee armen tegelijk beweegt kun je veel kracht kwijt, en dus ook snel zwemmen.

Tijdens onze 4-weekse Vlinderslagcursus leer je alles over de juiste techniek van de vlinderslag. Je gaat in een kleine groep van maximaal 8 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht. Na afloop van iedere training ontvang je per email de techniekoefeningen waar je zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN VIER WEKEN €115,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot zwembad, een wekelijkse mailing met oefeningen, tips en een zelfstandig zwemprogramma.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden voor de Vlinderslagcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Onze Vlinderslagcursus is ontwikkeld voor de gevorderde zwemmer die graag vlinderlag wil verbeteren of de slag wil leren zwemmen. Ook de geoefende vlinderslag zwemmer heeft vaak veel aan de cursus. In sommige gevallen is de vlinderslag in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel zwemmen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Vlinderslagcursus dienen minimaal 50 tot 100 meter borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les vier.

Na iedere training ontvang je de Vlinderslag Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Vlinderslagcursus start gemiddeld twee keer per jaar. Eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar.

VLINDERSLAGCURSUS MAILING

Tijdens de vier Vlinderslag lessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke training de Vlinderslagcursus Mailing met video’s van techniekoefeningen, tips, focuspunten en een zelfstandig zwemprogramma. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

BEENPAKKET

Dit Beenpakket bestaat uit het Speedo Kickboard oftewel een plank en de Speedo Biofuse Fins ookwel zoomers genoemd zijn speciaal ontworpen om de beentechniek te verbeteren en te versterken. Het trainen van de beenslag is een heel goed conditie element in een zwemtraining. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

INSCHRIJVEN VLINDERSLAGCURSUS

WOENSDAG 1 NOVEMBER

  • 4 lessen van 60 minuten

  • 1 t/m 22 november 20.15-21.15 uur

  • Maximaal 8 zwemmers per groep

  • Inclusief Vlinderslag Mailing

  • Sloterparkbad Amsterdam

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE VLINDERSLAGCURSUS?

Doe mee aan de Vlinderslagcursus als je 50 tot 100 meter in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWLCURSUS

TIJDENS DE ACHTWEEKSE BORSTCRAWLCURSUS LEER JIJ DE FIJNE KNEEPJES VAN DE BORSTCRAWL

CONDITIE TRAINING

VERBETER JE CONDITIE EN TECHNIEK MET ELKE WEEK EEN UITDAGENDE TRAINING

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!