VLINDERSLAGCURSUS

Bijna iedereen is het erover eens: de vlinderslag is een heerlijke, vloeiende en prachtige slag om naar te kijken. Veel zwemmers vinden het moeilijk om de vlinderslag te zwemmen. En dit is eigenlijk helemaal niet nodig, want met de juiste aandachtspunten en techniekoefeningen kan iedereen soepel vlinderslag zwemmen. Ga jij de uitdaging aan?

LEER IN 4 WEKEN VLINDERSLAG ZWEMMEN!

De vlinderslag is een lastige slag, maar goed aan te leren. Eigenlijk gaat de slag met name over een juiste timing. Armslag en beenslag moeten samenwerken om boven water uit te komen en je armen weer naar voren te zwaaien. In de Vlinderslagcursus behandelen we al deze aspecten en leer je alles over de juiste techniek van de slag.

Waar je bij borstcrawl en rugcrawl zo horizontaal mogelijk in het water wilt liggen, is dit bij de vlinderslag anders. Met een vloeiende, golvende beweging wil je schuin naar boven komen, ademen en weer naar beneden duiken. Doordat je met twee armen tegelijk beweegt kun je veel kracht kwijt, en dus ook snel zwemmen.

Na afloop van iedere training ontvang je per email de techniekoefeningen waar je zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 4 WEKEN €115,95

Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

Onze Vlinderslagcursus is ontwikkeld voor de gevorderde zwemmer die graag vlinderlag wil verbeteren of de slag wil leren zwemmen. Ook de geoefende vlinderslag zwemmer heeft vaak veel aan de cursus. In sommige gevallen is de vlinderslag in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel zwemmen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden voor de Vlinderslagcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Vlinderslagcursus dienen minimaal 50 tot 100 meter borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les vier.

Na iedere training ontvang je de Vlinderslag Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Vlinderslagcursus start 2 tot 4 keer per jaar. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

SCHRIJF JE NU IN!

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

VIDEO ANALYSE

Tijdens de derde les van de Vlinderslagcursus worden de zwemmers op video opgenomen en worden de beelden gezamenlijk besproken in de groep. Een Video Analyse is een belangrijk onderdeel ter verbetering van de zwemtechniek. De visuele feedback die je krijgt tijdens het bekijken van de videobeelden zullen helpen om gericht te werken aan jouw specifieke en persoonlijke verbeterpunten.

VLINDERSLAGCURSUS MAILING

Tijdens de vier Vlinderslag lessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke training de Vlinderslagcursus Mailing met video’s van techniekoefeningen, tips, focuspunten en een zelfstandig zwemprogramma. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

BEENPAKKET

Dit Beenpakket bestaat uit het Speedo Kickboard oftewel een plank en de Speedo Biofuse Fins ookwel zoomers genoemd zijn speciaal ontworpen om de beentechniek te verbeteren en te versterken. Het trainen van de beenslag is een heel goed conditie element in een zwemtraining. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR
DE VLINDERSLAGCURSUS?

Doe mee aan de Vlinderslagcursus als je 50 tot 100 meter in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

TECHNIEK UPGRADE

Toe aan techniek verbetering? Upgrade jouw borstcrawl slag tijdens de 4 Techniek Upgrade trainingen!

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweekse Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.