SMALL GROUP EFFICIENCY ANALYSE

Technisch mooi borstcrawl zwemmen is één ding, maar deze techniek volhouden op hogere snelheden is vaak lastiger. Wil jij graag efficiënter en harder zwemmen. Dan is de Small Group Efficiency Analyse iets voor jou!

METEN IS WETEN

Met welke slaglengte zwem jij op verschillende snelheden? Vanaf welke snelheid loopt de efficiëntie terug? Waar zitten de voornaamste verbeterpunten? Welke stappen zijn nog nodig om dat zwemdoel te halen? Op deze vragen, en nog veel meer, geven wij antwoord tijdens de Efficiency Analyse.

Bij de Small Group Efficiency Analyse ga je in 3 sessies aan de slag met het grondig analyseren van jouw borstcrawl techniek. In deze cursus hebben we een Efficiency Analyse, een Video Analyse en een Techniek-Snelheid-Training gebundeld.

De combinatie van data van de Efficiency test, de beelden van de Video Analyse en het oog van onze coaches is de ultieme manier om te werken aan jouw techniek en efficiency van de slag. Op deze manier krijg je goed inzicht in jouw borstcrawl slag, kom je erachter waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen.

Paul Weijers
SCHRIJF JE IN!

SMALL GROUP EFFICIENCY ANALYSE €109,95

De 3 small group trainingen wordt gegeven in groepsverband van maximaal 6 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

De Small Group Efficiency Analyse is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde borstcrawl zwemmer die graag op hogere snelheid efficiënt wil blijven zwemmen. Deelnemers dienen minimaal 100-150m borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Je gaat in een kleine groep van maximaal 6 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden voor de Small Group Efficiency Analyse zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Small Group Efficiency Analyse dienen minimaal 100-150 meter achter elkaar borstcrawl te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les drie.

Na iedere training ontvang je de Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Small Group Efficiency Analyse start ongeveer 4 tot 6 keer per jaar. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

SCHRIJF JE NU IN!

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

SMALL GROUP EFFICIENCY ANALYSE

WAT KUN JE VERWACHTEN

Elke dag ben je als zwemmer bezig met het verbeteren van je zwemtechniek. Techniek is de basis, wordt door onze coaches vaak geroepen. De combinatie van een goede horizontale ligging en druk op het water naar achteren zorgt voor een efficiënte en soepele slag. Zodra het tempo omhoog gaat wordt de uitdaging om de ligging en achterwaartse druk vast te houden alleen maar groter. Bij Personal Swimming zijn we hiermee aan de gang gegaan en hebben we een analyse ontwikkeld die de efficiëntie laat zien op verschillende snelheden.

DE EFFICIENCY ANALYSE

We hebben de Efficiency-test ontwikkeld om te bepalen hoeveel controle je houdt in de zwemslag. Dit doen we door de meting te beginnen op lage intensiteit en deze stapje voor stapje op te voeren tot maximale zwemsnelheid. Direct na het zwemmen zie je in duidelijke grafieken onder andere hoeveel afstand je aflegt per slag, hoe zich dit verhoudt tot een eventueel eerdere meting of tot een topzwemmer. Ben je benieuwd naar het effect van de beenslag op het geheel? Ook dat wordt hier duidelijk. Daarnaast laat de analyse zien op welke snelheid de controle over de zwemslag, en daarmee de efficiëntie, maximaal is en wanneer deze naar beneden begint te lopen.

VIDEO-ANALYSE

De combinatie van data van de Efficiency-test en het oog van onze coaches is de ultieme manier om te werken aan jouw zwemslag. In de tweede les bieden we een video-analyse aan waarbij de zwemmer ook zelf inzichtelijk krijgt wat er gebeurt op verschillende snelheden. We filmen boven- en onder water. Op deze manier wordt niet alleen duidelijk op welke snelheid de sterke en zwakke punten liggen, maar ook wat er gebeurt in de zwemtechniek dat deze controle over de zwemslag veroorzaakt.

TECHNIEK-SNELHEID-TRAINING

We passen de feedback uit de meting en de video analyse toe in een zwemtraining. Deze richten we niet alleen op de zwemtechniek maar zeker ook hoe deze techniek vast te houden op hogere snelheden. In deze techniek-snelheid-training zullen we gebruik maken van een aantal leuke zwemtools om dit nog effectiever te kunnen trainen. Daarnaast zwemmen we ook ruim voldoende zonder hulpmiddelen, zodat je soortgelijke setjes in de weken hierna ook zelf kunt blijven oefenen en de volgende stap zetten in het zwemmen!

De Steigerung is een mooie oefening om ook op snelheid, te proberen je techniek vast te houden. Start met een afzet stroomlijn en begin met een mooie rustige borstcrawl. Probeer nu elke slag die je maakt iets meer druk te zetten en door te bouwen totdat je bij de overkant bent. Dit betekent dus dat je de laatste meters zo hard als je kunt aan het zwemmen bent. Een echte Steigerung van rustig naar hard! Het is belangrijk om voor een mooi contrast te zorgen. Het rustige deel is op lengte en ontspanning en het snelle deel heel hard! 

ZWEMMATERIALEN

Tijdens de trainingen maken we gebruik van verschillen zwemmaterialen. Wil je zelf ook met deze materialen aan de slag? Bekijk onze webshop!

NIEUWE ZWEMOUTFIT

Opzoek naar een nieuwe zwembroek, badpak of zwembril bekijk onze webshop. We bieden een mooie collectie van diverse Speedo zwemmaterialen aan.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE SMALL GROUP EFFICIENCY ANALYSE?

Doe mee aan de Small Group Efficiency Analyse als je 100-150m achter elkaar in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweekse Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.