SCHOOLSLAGCURSUS

De schoolslag is een heerlijke relaxte slag. Bijna iedereen kan wel een paar baantjes schoolslag zwemmen maar de meeste zwemmers hebben het lang geleden en misschien zelfs wel verkeerd aangeleerd. Wil jij graag je schoolslag verbeteren? Dan is de 4-weekse Schoolslagcursus van Personal Swimming echt iets voor jou!

VERBETER JE SCHOOLSLAG TECHNIEK IN 4 WEKEN!

Een aantal elementen zijn van groot belang om de schoolslag goed uit te voeren. Bij verkeerd schoolslag zwemmen ontstaan vaak klachten aan knieën, nek en onderrug. In de 4-weekse Schoolslagcursus behandelen we iedere week een ander stukje van de slag.

In tegenstelling tot de borstcrawl en rugcrawl is de schoolslag een slag waarbij je niet constant voortstuwing. Bij een goede uitvoering profiteer je maximaal van een goede stuwbeweging uit je arm- en beenslag. De glijfase, het relaxte gedeelte van de slag, speelt hierin een cruciale rol en zorgt ervoor dat je na een korte explosieve inspanning ook echt even kunt ontspannen.

Tijdens onze 4-weekse schoolslagcursus leer je alles over de juiste techniek van de schoolslag. Je gaat in een kleine groep van maximaal 8 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht. Na afloop van iedere training ontvang je per email de techniekoefeningen waar je zelfstandig mee aan de slag kunt gaan.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN VIER WEKEN €115,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot zwembad, een wekelijkse mailing met oefeningen, tips en een zelfstandig zwemprogramma’s.

VOOR WIE?

De Schoolslagcursus van Personal Swimming is voor iedereen die beter schoolslag wil leren zwemmen. Van beginnend zwemmer tot triatleet, van open water tot vereniging zwemmer. In sommige gevallen is de schoolslag in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel zwemmen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden voor de Schoolslagcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Schoolslagcursus dienen minimaal 25 meter (één baan) schoolslag te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. Een Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les vier.

Na iedere training ontvang je de Schoolslagcursus Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Schoolslagcursus start gemiddeld twee keer per jaar. Eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar.

SCHOOLSLAGCURSUS MAILING

Tijdens de vier Schoolslag lessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke training de Schoolslagcursus Mailing met video’s van techniekoefeningen, tips, focuspunten en een zelfstandig zwemprogramma. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

BASISPAKKET

Het Speedo Kick Board oftewel de plank is speciaal ontworpen om de beentechniek te verbeteren. Voor het verbeteren van je armtechniek is er de Speedo Elite Pullbuoy ook wel beendrijver genoemd. Het Basispakket of deze 2 zwemmaterialen mogen eigenlijk niet ontbreken in je basis zwemset. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

INSCHRIJVEN SCHOOLSLAGCURSUS

WOENSDAG 18 OKTOBER

4 WEEKSE CURSUS €115,95

  • 18 oktober t/m 8 november 19.15-20.15 uur

  • 4 lessen van 60 minuten

  • Maximaal 8 tot 10 zwemmers per groep

  • Inclusief Schoolslag Mailing

  • Sloterparkbad Amsterdam

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE SCHOOLSLAGCURSUS?

Doe mee aan de Schoolslagcursus als je al een baantje van 25 meter in schoolslag kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

PRIVÉLES

MET INTENSIEVE EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING WERKEN WE AAN JOUW VERBETERPUNTEN

TRAINING PACKS

GA ZELFSTANDING AAN DE SLAG MET ÉÉN VAN ONZE TRAINING PACKS

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!