SCHOOLSLAGCURSUS

De schoolslag is een heerlijke relaxte slag. Bijna iedereen kan wel een paar baantjes schoolslag zwemmen maar de meeste zwemmers hebben het lang geleden en misschien zelfs wel verkeerd aangeleerd. Wil jij graag je schoolslag verbeteren? Dan is de 4-weekse Schoolslagcursus van Personal Swimming echt iets voor jou!

VERBETER JE SCHOOLSLAG TECHNIEK IN 4 WEKEN!

Een aantal elementen zijn van groot belang om de schoolslag goed uit te voeren. Bij verkeerd schoolslag zwemmen ontstaan vaak klachten aan knieën, nek en onderrug. Tijdens onze 4-weekse schoolslagcursus leer je alles over de juiste techniek van de schoolslag, iedere week behandelen we een ander stukje van de slag.

In tegenstelling tot de borstcrawl en rugcrawl is de schoolslag een slag waarbij je niet constant voortstuwt. Bij een goede uitvoering profiteer je maximaal van een goede stuwbeweging uit je arm- en beenslag. De glijfase, het relaxte gedeelte van de slag, speelt hierin een cruciale rol en zorgt ervoor dat je na een korte explosieve inspanning ook echt even kunt ontspannen.

Je gaat in een kleine groep van maximaal 8 tot 10 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht. Onze topcoaches zetten graag hun expertise in om van jou een betere zwemmer te maken!

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 4 WEKEN €115,95

Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

De Schoolslagcursus van Personal Swimming is voor iedereen die beter schoolslag wil leren zwemmen. Van beginnend zwemmer tot triatleet, van open water tot vereniging zwemmer. In sommige gevallen is de schoolslag in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel zwemmen geen vooruitgang meer wordt geboekt of er blessures ontstaan. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.

Alle benodigdheden voor de Schoolslagcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Schoolslagcursus dienen minimaal 25 meter (één baan) schoolslag te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. Een Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les vier.

Na iedere training ontvang je de Schoolslagcursus Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Schoolslagcursus start 3 tot 4 keer per jaar. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

SCHOOLSLAGCURSUS MAILING

Tijdens de vier Schoolslag lessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke training de Schoolslagcursus Mailing met video’s van techniekoefeningen, tips, focuspunten en een zelfstandig zwemprogramma. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

BASISPAKKET

Het Speedo Kick Board oftewel de plank is speciaal ontworpen om de beentechniek te verbeteren. Voor het verbeteren van je armtechniek is er de Speedo Elite Pullbuoy ook wel beendrijver genoemd. Het Basispakket of deze 2 zwemmaterialen mogen eigenlijk niet ontbreken in je basis zwemset. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR
DE SCHOOLSLAGCURSUS?

Doe mee aan de Schoolslagcursus als je al een baantje van 25 meter in schoolslag kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

INTRODUCTIELESSEN

Leer in klein groepsverband van maximaal 8-10 zwemmers borstcrawl zwemmen van begin af aan!

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.