KILOMETERCURSUS

Ben jij in voorbereiding voor een triathlon, swimrun, wil je een mooi stuk buiten zwemmen of wil je gewoon graag langer non-stop borstcrawl zwemmen? Dan is de Kilometercursus iets voor jou.

LEER LANGE AFSTANDEN ZWEMMEN IN 12 WEKEN!

Het zwemmen van lange stukken in borstcrawl kan best lastig zijn, en als dit eenmaal lukt is snelheid maken vaak een moeilijk onderdeel. Met deze elementen gaan we aan slag tijdens de Kilometercursus.

Tijdens de zwemtraining van 1 uur, werk je aan techniekverbetering van de borstcrawlslag voor langere afstanden. We doen verschillende techniekoefeningen gericht op het verbeteren van de ademhaling, de ligging en de efficiëntie van de armslag. Juist verbetering van deze elementen zorgt voor energiebesparing en snelheidswinst. Daarnaast wordt er ook gewerkt aan de manier van lange afstanden zwemmen. Slagritme en lengte, maar ook het leren inschatten, goed aanvoelen en doseren van de zwemsnelheid zijn onderwerpen die aan bod komen.

Naast de gezamenlijke training ontvang je een mailing met twee extra zwemprogramma’s om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Elke trainingsweek bestaat uit drie type zwemtrainingen: een rustige duurtraining, een techniektraining en een opbouwende duurtraining. Iedere week zal er tijdens de gezamenlijke zwemtraining een ander type training langskomen.

Tijdens de cursus van 12 weken doen we verschillende testen om de progressie te meten.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 12 WEKEN €189,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband. Prijs is inclusief toegang tot zwembad en wekelijkse mailing met oefeningen, tips en twee zelfstandige zwemprogramma’s.

VOOR WIE?

De Kilometercursus is ontwikkeld voor de gevorderde zwemmer die graag in borstcrawl een lange afstand wil volbrengen.

Tijdens de Kilometercursus werken we in twee groepen: de ene groep traint voor een afstand van 750 of 1000m non-stop borstcrawl zwemmen en de andere groep bereidt zich voor op 1500 tot 2000m.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem dan contact met ons op.

MEER INFORMATIE

  • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
  • Zwembril: prettig voor de ogen. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
  • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Kilometercursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Kilometercursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Kilometercursus dienen minimaal 150 tot 200 meter borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of de Borstcrawl Techniek Upgrade Training of onze Conditie Training zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les twaalf.

Na iedere training ontvang je de Kilometercursus Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast worden er ook twee trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig trainen.

De Kilometercursus start aan het begin van het jaar in januari en halverwege het jaar in september.

KILOMETER MAILING

Tijdens de cursus ontvang je de uitgebreide Kilometer Mailing met video’s, tips, focuspunten, techniekoefeningen en trainingsschema’s. Elke week hebben we een andere techniek element en werken we met verschillende focuspunten. In de wekelijkse mailing leggen we al deze focuspunten nog eens helder uit, en krijg je twee trainingsschema’s om mee aan de slag te gaan. Met deze zwemprogramma’s bouw je in 12 weken gericht op naar jouw doelafstand.

KILOMETERPAKKET

Met deze zwemmaterialen heb je een zeer complete set om in het zwembad hard te trainen, je techniek te verbeteren en je arm en beenslag te versterken. Daarnaast duik je veilig het buitenwater in met de save swimmer. Het Kilometer Pakket bestaat uit een Speedo Kick Board, Elite Pullbuoy, Biofuse Fin, Power Paddle en een Personal Swimming Zwemboei. Profiteer van het pakketvoordeel en shop nu!

INSCHRIJVEN KILOMETERCURSUS

KILOMETERCURSUS WOENSDAG 4 OKTOBER

  • 12 lessen van 60 minuten

  • woensdag 4 oktober t/m 20 december 07.00 – 08.00 uur

  • Maximaal 6 zwemmers per baan

  • Inclusief Kilometer Mailing

  • Sloterparkbad Amsterdam

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE KILOMETERCURSUS?

Doe mee aan de Kilometercursus als je 150 tot 200 meter in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE

TOE AAN TECHNIEK VERBETERING? UPGRADE JOUW BORSTCRAWL SLAG IN 4 WEKEN

CONDITIE TRAINING

VERBETER JE CONDITIE EN TECHNIEK MET ELKE WEEK EEN UITDAGENDE TRAINING

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!