BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE

Zwem je al een tijdje borstcrawl en ben je toe aan techniekverbetering? Of wordt het tijd om de techniek van de slag nog eens goed aan te pakken? Dan is deze Borstcrawl Techniek Upgrade Training iets voor jou!

TECHNIEK IS DE BASIS

Tijdens de 4-weekse Borstcrawl Techniek Upgrade Training ga je kort terug naar de basis. De belangrijkste elementen van de slag worden behandeld en er is veel ruimte voor persoonlijke aanwijzingen.

In deze cursus is veel aandacht voor de borstcrawl doorhaal. Dit om efficiënter en ook vooral harder te kunnen zwemmen. Op de juiste manier de armslag inzetten, het stuwvlak onder water vergroten en beter uitduwen zorgt voor een veel effectievere doorhaal. De tweede les staat in het teken van een Video Analyse om meer inzicht in jouw slag te krijgen.

Je gaat in een kleine groep van maximaal 8 tot 10 zwemmers aan de slag, voor optimale persoonlijke aandacht. Onze topcoaches zetten graag hun expertise in om van jou een betere zwemmer te maken!

Paul Weijers
SCHRIJF JE IN!

4-WEEKSE BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE €115,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 8 tot 10 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

De Borstcrawl Techniek Upgrade trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor de gevorderde borstcrawl zwemmer of voor wie eerder de Borstcrawlcursus heeft gevolgd. Deelnemers dienen minimaal 100m borstcrawl aan één stuk te kunnen zwemmen. Vaak zien we bij de gevorderde borstcrawl zwemmer een techniek die verkeerd is aangeleerd, waardoor ondanks veel trainen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
 • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Borstcrawl Techniek Upgrade raden we een basisset aan. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Borstcrawl Techniek Upgrade zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Borstcrawl Techniek Upgrade Training dienen minimaal 100-150 meter achter elkaar borstcrawl te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawlcursus of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les vier.

Na iedere training ontvang je de Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Borstcrawl Techniek Upgrade start 5 tot 6 keer per jaar. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

ONZE VERSCHILLENDE BORSTCRAWL CURSUSSEN

BORSTCRAWL LEREN

BORSTCRAWL
INTRODUCTIELESSEN

2 LESSEN €59,95

Tijdens de Borstcrawl Introductielessen gaan we samen met jou aan de slag met het aanleren van de eerste stappen van de borstcrawl slag.

Mocht je graag willen deelnemen aan onze 8 weekse Borstcrawlcursus maar nog geen 25 meter borstcrawl kunnen zwemmen, dan zijn deze twee introductie lessen een mooie opstart.

 • 2 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: borstcrawl leren

BEGINNEND BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWLCURSUS

8 WEKEN €148,95
SHORT EDITION 4 WEKEN €79,95

De Borstcrawlcursus is voor zwemmers die graag stap voor stap alles over de borstcrawl-techniek willen leren.

Naast de beginnend borstcrawl zwemmer heeft ook de geoefende borstcrawl zwemmer vaak veel aan de cursus. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Groepsverband van max. 18 deelnemers (Short Edition max. 12 deelnemers)

 • Niveau: beginnend borstcrawl zwemmer

GEVORDERDE BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE

4 LESSEN €115,95

Geschikt voor de gevorderde borstcrawl zwemmer of voor wie eerder de Borstcrawlcursus heeft gevolgd.

Van tijd tot tijd is het fijn om techniek aanwijzingen en meer inzicht in je slag te krijgen om zo je borstcrawl te verbeteren. De belangrijkste elementen van de slag worden behandeld en er is veel ruimte voor persoonlijke aanwijzingen.

 • 4 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: gevorderde borstcrawl zwemmer

WAT KUN JE VERWACHTEN

EEN BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE LES

De naam zegt het eigelijk al, in deze cursus nemen we de techniek grondig onder handen. Je gaat eerst kort terug naar de basis om van daaruit echt stappen te gaan maken “een upgrade” in de techniek. De nadruk ligt met name op het verbeteren van de efficiëntie, waarbij een video analyse goed van pas komt. Tijdens de tweede les gaan we je slag analyseren aan de hand van boven- en onder water video opnames. Een Video Analyse is een belangrijk onderdeel ter verbetering van de zwemtechniek. De visuele feedback die je krijgt tijdens het bekijken van de videobeelden zullen helpen om gericht te werken aan jouw specifieke en persoonlijke verbeterpunten, waarmee we in de derde en vierde les aan de slag gaan.

BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE MAILING

Tijdens de vier Borstcrawl Techniek Upgrade lessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke les een mailing met video’s van techniekoefeningen, tips en focuspunten. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig aan de slag gaan in het zwembad. De opnames van de video analyse ontvang je uiteraard ook.

Er is geen snellere of efficiëntere slag om te zwemmen. Zeker als je de borstcrawl techniek goed onder de knie hebt, kun je met mooie en lange slagen door het water heen glijden. De ligging is perfect horizontaal, het lichaam roteer goed van links naar rechts en de schouders hebben voldoende ruimte voor de overhaal of doorhaal. Het water wordt met de handen en armen efficiënt naar achteren gestuwd, met een ontspannen en kleine beenslag ter ondersteuning. Moeiteloos glij het lichaam door het water en wordt er steady aan twee kanten ademgehaald.

Klinkt dit te perfect? Dit is de ideale techniek die wij nastreven en mocht je hier nog niet zijn, dan is er ruimte voor verbetering. In onze beleving kan namelijk iedere zwemmer met de juiste techniek coaching dit bereiken.

BASISPAKKET

Tijdens de cursus raden we een plank en beendrijver aan. Profiteer van het pakketvoordeel en schaf een set aan! Het is ook mogelijk om een set te huren tijdens de lessen.

NIEUWE ZWEMOUTFIT

Opzoek naar een nieuwe zwembroek, badpak of zwembril bekijk onze webshop. We bieden een mooie collectie van diverse Speedo zwemmaterialen aan.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE?

Doe mee aan de Borstcrawl Techniek Upgrade Training als je 100-200m achter elkaar in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweekse Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.