BORSTCRAWL INTRODUCTIELESSEN

Wil je borstcrawl leren maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Of ben je lang geleden voor het laatst in een zwembad geweest en wil je nu weer gaan zwemmen? Voorafgaand aan onze populaire Borstcrawlcursus zijn onze Borstcrawl Introductielessen een mooie opstart.

LEER BORSTCRAWL ZWEMMEN VAN BEGIN AF AAN!

Tijdens de Borstcrawl Introductielessen behandelen we een aantal basis oefeningen van het zwemmen en de borstcrawl. Daarnaast leggen we de focus op rust en ontspanning, twee basisvaardigheden van de zwemsport. Hoe rustiger je kunt blijven in het water, hoe meer aandacht je hebt voor de nieuwe bewegingen die je gaat maken in het zwembad.

Na de twee introductielessen heb je een goed idee van je niveau, waarna je aan de slag kunt met de 8-weekse Borstcrawlcursus. Wil je zeker zijn van een plek in de populaire Borstcrawlcursus, boek deze er dan meteen bij!

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 2 WEKEN €59,95

Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

De Borstcrawl Introductielessen zijn bedoeld voor zwemmers die graag de borstcrawl willen leren, of willen deelnemen aan onze Borstcrawlcursus van acht weken en nog geen 25m borstcrawl kunnen zwemmen.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
 • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Borstcrawl Introductielessen heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Borstcrawl Introductielessen zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Huur een Basispakket tijdens de lessen voor €2,-. Wij zorgen ervoor dat er elke les een set voor je klaar ligt zodat je deze niet mee hoeft te nemen naar het zwembad. Of maak gebruik van de speciale cursusaanbieding en ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een Speedo Plank en Beendrijver.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Borstcrawl Introductielessen dienen minimaal 25 meter (één baan) schoolslag te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Privélessen zouden misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les twee.

Na iedere training ontvang je de Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Borstcrawl Introductielessen start het hele jaar door. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

ONZE VERSCHILLENDE BORSTCRAWL CURSUSSEN

BORSTCRAWL LEREN

BORSTCRAWL
INTRODUCTIELESSEN

2 LESSEN €59,95

Tijdens de Borstcrawl Introductielessen gaan we samen met jou aan de slag met het aanleren van de eerste stappen van de borstcrawl slag.

Mocht je graag willen deelnemen aan onze 8 weekse Borstcrawlcursus maar nog geen 25 meter borstcrawl kunnen zwemmen, dan zijn deze twee introductie lessen een mooie opstart.

 • 2 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: borstcrawl leren

BEGINNEND BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWLCURSUS

8 WEKEN €148,95
SHORT EDITION 4 WEKEN €79,95

De Borstcrawlcursus is voor zwemmers die graag stap voor stap alles over de borstcrawl-techniek willen leren.

Naast de beginnend borstcrawl zwemmer heeft ook de geoefende borstcrawl zwemmer vaak veel aan de cursus. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Groepsverband van max. 18 deelnemers (Short Edition max. 12 deelnemers)

 • Niveau: beginnend borstcrawl zwemmer

GEVORDERDE BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE

4 LESSEN €115,95

Geschikt voor de gevorderde borstcrawl zwemmer of voor wie eerder de Borstcrawlcursus heeft gevolgd.

Van tijd tot tijd is het fijn om techniek aanwijzingen en meer inzicht in je slag te krijgen om zo je borstcrawl te verbeteren. De belangrijkste elementen van de slag worden behandeld en er is veel ruimte voor persoonlijke aanwijzingen.

 • 4 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: gevorderde borstcrawl zwemmer

WAT KUN JE VERWACHTEN

EEN BORSTCRAWL INTRODUCTIELES

Tijdens de Borstcrawl Introductielessen ga je aan de slag met de eerste stappen van de borstcrawl slag. De borstcrawl kan in het begin een moeilijke slag zijn om aan te leren. De meeste beginnende zwemmers hebben met name moeite met de horizontale ligging en de ademhaling. Dit is niet alleen een fysieke, maar ook een mentale uitdaging. Met de juiste techniekoefeningen en focuspunten leer je om met meer ontspanning en vertrouwen in het water te liggen om zo met de borstcrawl techniek aan de slag te gaan. Dit is het uitgangspunt van de Borstcrawl Introductielessen.

BORSTCRAWL INTRODUCTIEMAILING

Tijdens de twee Borstcrawl Introductielessen in het zwembad ontvang je in korte tijd veel informatie. Om alles nog eens goed te bestuderen ontvang je na elke les de Borstcrawl Introductie Mailing met video’s van techniekoefeningen, tips en focuspunten. In de mailing leggen we deze nog eens helder uit. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig borstcrawl oefenen in het zwembad.

Er is geen snellere of efficiëntere slag om te zwemmen. Zeker als je de borstcrawl techniek goed onder de knie hebt, kun je met mooie en lange slagen door het water heen glijden. De ligging is perfect horizontaal, het lichaam roteer goed van links naar rechts en de schouders hebben voldoende ruimte voor de overhaal of doorhaal. Het water wordt met de handen en armen efficiënt naar achteren gestuwd, met een ontspannen en kleine beenslag ter ondersteuning. Moeiteloos glij het lichaam door het water en wordt er steady aan twee kanten ademgehaald.

Klinkt dit te perfect? Dit is de ideale techniek die wij nastreven en mocht je hier nog niet zijn, dan is er ruimte voor verbetering. In onze beleving kan namelijk iedere zwemmer met de juiste techniek coaching dit bereiken.

BASISPAKKET

Tijdens de lessen heb je een plank en beendrijver nodig. Profiteer van het pakketvoordeel en schaf een set aan! Het is ook mogelijk om een set te huren tijdens de lessen.

NIEUWE ZWEMOUTFIT

Opzoek naar een nieuwe zwembroek, badpak of zwembril bekijk onze webshop. We bieden een mooie collectie van diverse Speedo zwemmaterialen aan.

KUN JE AL 25M BORSTCRAWL?

Dan kun je meteen meedoen met de 8-weekse Borstcrawlcursus! Lukt dit nog niet helemaal dan passen de Borstcrawl Introductielessen goed bij jou of bekijk onze Privélessen.

BORSTCRAWLCURSUS

Tijdens de achtweekse Borstcrawlcursus leer jij de fijne kneepjes van de borstcrawl.

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.