BORSTCRAWLCURSUS

Wil je graag borstcrawl zwemmen, maar lukt het maar niet met de techniek? Of heb je de borstcrawl wel onder controle maar raak je snel buiten adem? Dan is de onze Borstcrawlcursus iets voor jou!

ZWEM BORSTCRAWL IN 8 WEKEN!

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

Na 8 weken weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren. De borstcrawlcursus is ontwikkeld en wordt gegeven door de Olympische topzwemmers van Personal Swimming.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 8 WEKEN €144,95

De cursus wordt gegeven in groepsverband van maximaal 18 deelnemers. Prijs is inclusief toegang tot zwembad en wekelijkse mailing met techniekoefeningen, tips en conditieprogramma’s.

INSCHRIJVEN

VOOR WIE?

Deelnemers dienen minimaal 25m borstcrawl te kunnen zwemmen. Naast de beginnend borstcrawl zwemmer heeft ook de geoefende borstcrawl zwemmer vaak veel aan de cursus. Je leert stap voor stap alles over de borstcrawl-techniek. In sommige gevallen is de borstcrawl in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel trainen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken. Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Bekijk onze Borstcrawl Introductielessen of neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
 • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Borstcrawlcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Borstcrawlcursus dienen minimaal 25 meter (één baan) borstcrawl te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawl Introductielessen of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les acht.

Na iedere training ontvang je de Borstcrawlcursus Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Borstcrawlcursus start het hele jaar door elke vier weken. Alleen in de zomer- en Kerstvakantie is er geen training.

BORSTCRAWLCURSUS MAILING

Tijdens de cursus ontvang je de Borstcrawl Mailing met video’s, tips, techniek oefeningen, focuspunten en trainingsschema’s. Elke week hebben we een andere techniek element en werken we met verschillende focuspunten. In de wekelijkse mailing leggen we deze nog eens helder uit, en krijg je een zwemprogramma om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

SPECIALE CURSUS AANBIEDING!

Wie zich inschrijft voor de Borstcrawlcursus ontvangt bij aankoop van een Basispakket een gratis Personal Swimming badmuts cadeau!
Het Speedo Kick Board oftewel de plank is speciaal ontworpen om de beentechniek te verbeteren. Voor het verbeteren van je armtechniek is er de Speedo Elite Pullbuoy ook wel beendrijver genoemd. Deze 2 zwemmaterialen mogen eigenlijk niet ontbreken in je basis zwemset.

SCHRIJF JE IN VOOR DE BORSTCRAWLCURSUS

DINSDAG 1 SEPTEMBER 19.10

€144,95

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken de fijne kneepjes van de borstcrawl.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Je traint van 1 september t/m 20 oktober van 19.10-20.10

 • Maximaal 18 zwemmers per groep

 • Onder begeleiding van één van onze topcoaches

 • Inclusief Borstcrawl Mailing

 • Optioneel met Borstcrawl Basis Pakket

 • Sloterparkbad Amsterdam
DINSDAG 1 SEPTEMBER 19.10 UUR INSCHRIJVEN

DINSDAG 1 SEPTEMBER 20.10

€144,95

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken de fijne kneepjes van de borstcrawl.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Je traint van 1 september t/m 20 oktober van 20.10-21.10

 • Maximaal 18 zwemmers per groep

 • Onder begeleiding van één van onze topcoaches

 • Inclusief Borstcrawl Mailing

 • Optioneel met Borstcrawl Basis Pakket

 • Sloterparkbad Amsterdam
DINSDAG 1 SEPTEMBER 20.10 UUR INSCHRIJVEN

WOENSDAG 2 SEPTEMBER 7.15

€144,95

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken de fijne kneepjes van de borstcrawl.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Je traint van 2 september t/m 21 oktober van 07.15-08.15

 • Maximaal 18 zwemmers per groep

 • Onder begeleiding van één van onze topcoaches

 • Inclusief Borstcrawl Mailing

 • Optioneel met Borstcrawl Basis Pakket

 • Sloterparkbad Amsterdam
WOENSDAG 2 SEPTEMBER 07.15 UUR INSCHRIJVEN

Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt? Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR DE BORSTCRAWLCURSUS?

Doe mee aan de Borstcrawlcursus als je al een baantje van 25 meter in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

BORSTCRAWL INTRODUCTIELESSEN

LEER IN KLEIN GROEPSVERBAND BORSTCRAWL ZWEMMEN VAN BEGIN AF AAN!

MEER INFORMATIE
PRIVÉLES

MET INTENSIEVE EN PERSOONLIJKE BEGELEIDING WERKEN WE AAN JOUW VERBETERPUNTEN

MEER INFORMATIE

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

SCHRIJF JE IN

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!

Coaches Personal Swimming
Lees meer over ons