BORSTCRAWLCURSUS

Wil je graag borstcrawl zwemmen, maar lukt het maar niet met de techniek? Of heb je de borstcrawl wel onder controle maar raak je snel buiten adem? Dan is onze Borstcrawlcursus iets voor jou!

ZWEM BORSTCRAWL IN 8 WEKEN!

Tijdens de Borstcrawlcursus leer je in 8 weken alles over de techniek van de borstcrawl. Elke week volg je een les van 60 minuten waarin alle facetten van de borstcrawl worden uitgelegd, gedemonstreerd en geoefend door middel van verschillende oefeningen. Zo wordt er gewerkt aan de ligging in het water, de beenslag, de ademhaling en de armtechniek. Maar ook aan bijvoorbeeld de timing van het armritme, de glij- en de uitduwfase.

Na 8 weken weet je niet alleen hoe de borstcrawl gezwommen moet worden, maar weet je ook wat jij goed en fout doet en hoe je jezelf verder kan verbeteren. De borstcrawlcursus is ontwikkeld en wordt gegeven door de Olympische topzwemmers van Personal Swimming.

SCHRIJF JE IN!
CURSUS VAN 8 WEKEN €149,95

Prijs is inclusief toegang tot het zwembad.

VOOR WIE

Deelnemers dienen minimaal 25m borstcrawl te kunnen zwemmen. Naast de beginnend borstcrawl zwemmer heeft ook de geoefende borstcrawl zwemmer vaak veel aan de cursus. Je leert stap voor stap alles over de borstcrawl-techniek. In sommige gevallen is de borstcrawl in beginsel verkeerd aangeleerd, waardoor ondanks veel trainen geen vooruitgang meer wordt geboekt. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

Ben je niet helemaal zeker van je niveau? Bekijk onze Borstcrawl Introductielessen of neem contact met ons op.

MEER INFORMATIE

 • Passende zwemkleding: een bikini of een beachshort zwemt niet prettig
 • Zwembril: prettig voor de ogen en onder water meekijken bij uitleg van techniek. Er is een testkit aanwezig in het zwembad, zodat je zwembrillen kunt passen.
 • Zwemplank en beendrijver: tijdens de Borstcrawlcursus heb je een basisset nodig. Deze bestaat uit een zwemplank en beendrijver. Met deze materialen kun je buiten de lessen om ook zelfstandig trainen en werken aan de techniek oefeningen die we tijdens de cursus doen.

Alle benodigdheden voor de Borstcrawlcursus zijn verkrijgbaar in onze Personal Swimming webshop.

Huur een Basispakket tijdens de cursus voor €8,-. Wij zorgen ervoor dat er elke les een set voor je klaar ligt zodat je deze niet mee hoeft te nemen naar het zwembad. Of maak gebruik van de speciale cursusaanbieding en ontvangt bij een bijbetaling van €37,50 een Speedo Plank en Beendrijver.

Zwemmers die willen deelnemen aan de Borstcrawlcursus dienen minimaal 25 meter (één baan) borstcrawl te kunnen zwemmen. Kun je dit nog (net) niet? Kijk dan eens bij ons cursusaanbod. De Borstcrawl Introductielessen of onze Privéles zou misschien wat voor jou kunnen zijn!

Daarnaast dienen deelnemers minimaal in het bezit te zijn van zwemdiploma A. Bij deelname jonger dan 18 jaar is schriftelijke toestemming vereist van ouder of verzorger.

Mocht je onverhoopt lessen missen dan is het helaas niet mogelijk om deze in te halen. Dit komt omdat we werken van les één naar les acht.

Na iedere training ontvang je de Borstcrawlcursus Mailing met daarin een overzicht van de techniekoefeningen van de afgelopen les. Deze oefeningen worden laten zien en uitgelegd aan de hand van video’s. Op deze manier kun je dus zien welke oefeningen er tijdens de les zijn behandeld.

Daarnaast wordt er ook een trainingsprogramma meegestuurd om zelfstandig mee aan de slag te gaan. Mocht je dus onverwachts een sessie missen, dan kun je in ieder geval wel zelfstandig aan de techniek werken.

De Borstcrawlcursus start het hele jaar door elke vier weken. Alleen 2 weken in de Kerstvakantie en 2 tot 3 weken in de Zomervakantie starten er geen nieuwe cursussen.

Wil je geen volledige cursus volgen? Of heb je behoefte aan het aanpakken van specifiek één verbeterpunt? Dan is de losse Borstcrawl Techniek Les iets voor jou! Deze wordt met enige regelmaat door het jaar heen georganiseerd. Tijdens de losse Borstcrawl Techniek Les gaan we een uur lang met een kleine groep van maximaal 8-10 zwemmers, aan de slag met één specifiek element uit de borstcrawltechniek. Zoals bijvoorbeeld een les over de ademhaling, efficiënte doorhaal of de rotatie en ligging. Een heel uur lang staat in het teken van dit ene onderdeel zodat we in alle rust kunnen werken aan jouw zwemtechniek.

Hou de site in de gaten voor de eerst volgende les of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

SCHRIJF JE NU IN!

29 april t/m 24 juni
Let op: 20 mei geen training

2 juli t/m 3 september
Let op: 6 en 13 augustus geen training

Check beschikbaarheid via de Inschrijflink. Is het tijdstip of datum van jouw voorkeur al volgeboekt?
Neem dan contact met ons op, dan zetten we je op de wachtlijst.

ONZE VERSCHILLENDE BORSTCRAWL CURSUSSEN

BORSTCRAWL LEREN

BORSTCRAWL
INTRODUCTIELESSEN

2 LESSEN €59,95

Tijdens de Borstcrawl Introductielessen gaan we samen met jou aan de slag met het aanleren van de eerste stappen van de borstcrawl slag.

Mocht je graag willen deelnemen aan onze 8 weekse Borstcrawlcursus maar nog geen 25 meter borstcrawl kunnen zwemmen, dan zijn deze twee introductie lessen een mooie opstart.

 • 2 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: borstcrawl leren

BEGINNEND BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWLCURSUS

8 WEKEN €148,95
SHORT EDITION 4 WEKEN €79,95

De Borstcrawlcursus is voor zwemmers die graag stap voor stap alles over de borstcrawl-techniek willen leren.

Naast de beginnend borstcrawl zwemmer heeft ook de geoefende borstcrawl zwemmer vaak veel aan de cursus. Door de specifieke onderdelen van de techniek opnieuw te doorlopen is vaak veel progressie te boeken.

 • 8 lessen van 60 minuten

 • Groepsverband van max. 18 deelnemers (Short Edition max. 12 deelnemers)

 • Niveau: beginnend borstcrawl zwemmer

GEVORDERDE BORSTCRAWL ZWEMMER

BORSTCRAWL TECHNIEK UPGRADE

4 LESSEN €115,95

Geschikt voor de gevorderde borstcrawl zwemmer of voor wie eerder de Borstcrawlcursus heeft gevolgd.

Van tijd tot tijd is het fijn om techniek aanwijzingen en meer inzicht in je slag te krijgen om zo je borstcrawl te verbeteren. De belangrijkste elementen van de slag worden behandeld en er is veel ruimte voor persoonlijke aanwijzingen.

 • 4 lessen van 60 minuten

 • Small Group cursus max. 8-10 zwemmers

 • Niveau: gevorderde borstcrawl zwemmer

WAT KUN JE VERWACHTEN

EEN BORSTCRAWL LES

Tijdens een les van de borstcrawlcursus werk je aan een specifiek onderdeel van de borstcrawl. Dit kan de ligging, beenslag, overhaal of ademhaling zijn. Met verschillende techniekoefeningen, maar ook door steeds een baan te zwemmen met een focuspunt verbeter je per onderdeel de techniek.

De coaches van Personal Swimming vertellen tussendoor, waar je op moet letten, waarom er op een bepaalde manier gezwommen moet worden en hoe het zou moeten voelen. Op die manier kom je alles te weten over slag en weet je ook goed waar je op moeten letten tijdens het zwemmen.

BORSTCRAWLMAILING

Tijdens de cursus ontvang je de Borstcrawlmailing met video’s, tips, techniek oefeningen, focuspunten en trainingsschema’s. Elke week hebben we een andere techniek element en werken we met verschillende focuspunten. In de wekelijkse mailing leggen we deze nog eens helder uit en krijg je een zwemprogramma om zelf mee aan de slag te gaan. Zo kun je de behandelde techniek nog eens goed nalezen en zelfstandig oefenen in het zwembad.

Er is geen snellere of efficiëntere slag om te zwemmen. Zeker als je de borstcrawl techniek goed onder de knie hebt, kun je met mooie en lange slagen door het water heen glijden. De ligging is perfect horizontaal, het lichaam roteer goed van links naar rechts en de schouders hebben voldoende ruimte voor de overhaal of doorhaal. Het water wordt met de handen en armen efficiënt naar achteren gestuwd, met een ontspannen en kleine beenslag ter ondersteuning. Moeiteloos glij het lichaam door het water en wordt er steady aan twee kanten ademgehaald.

Klinkt dit te perfect? Dit is de ideale techniek die wij nastreven en mocht je hier nog niet zijn, dan is er ruimte voor verbetering. In onze beleving kan namelijk iedere zwemmer met de juiste techniek coaching dit bereiken.

BASISPAKKET

Tijdens de cursus heb je een plank en beendrijver nodig. Profiteer van het pakketvoordeel en schaf een set aan! Het is ook mogelijk om een set te huren tijdens de lessen.

NIEUWE ZWEMOUTFIT

Opzoek naar een nieuwe zwembroek, badpak of zwembril bekijk onze webshop. We bieden een mooie collectie van diverse Speedo zwemmaterialen aan.

NOG NIET HELEMAAL KLAAR VOOR
DE BORSTCRAWLCURSUS?

Doe mee aan de Borstcrawlcursus als je al een baantje van 25 meter in borstcrawl kunt zwemmen. Lukt dit nog niet helemaal? Bekijk dan onderstaande opties eerst!

INTRODUCTIELESSEN

Leer in klein groepsverband van maximaal 8-10 zwemmers borstcrawl zwemmen van begin af aan!

SMALL GROUP TRAINING

Ga aan de slag met een eigen trainingsgroep! Werk samen met één van onze trainers aan jullie borstcrawl.

PRIVÉLES

Met intensieve en persoonlijke begeleiding werken we aan jouw verbeterpunten.

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING VAN OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.