OPEN WATER COLLECTIE

ALLES OM DIRECT HET OPEN WATER IN TE DUIKEN

Heerlijk zwemmen in het open water: met de juiste tools en kleding kan het nu al! Zorg voor een goed wetsuit, thermo kleding, een boei en een goede zwembril en werk buiten aan je zwemconditie!

Bekijk een overzicht van de gehele Open Water Collectie

NIEUW IN DE WEBSHOP: THERMO KLEDING VAN ZONE3

Het water is op dit moment net iets warmer dan 10 graden. Perfecte temperatuur om in te springen dus! Tenminste, als je jezelf goed voorbereid. Tien graden boven het kwik is namelijk best een frisse duik. Gelukkig zijn wij er voor je om jezelf te beschermen tegen de kou. Want slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding.

We hebben diverse thermo artikelen om de kou buiten te houden. Doe onze extra lange speciale zwem handschoenen of sokken aan en bescherm je hoofd met een thermo cap.

HOW TO PUT ON YOUR WETSUIT

Ga je voor het eerst zwemmen in het open water? Leuk! Met deze temperaturen heb je dan echt nog een wetsuit nodig. Heb je die nog niet? Check dan even ons aanbod hierboven. Heb je al wel een goed warm wetsuit in de kast hangen? Dan is het belangrijk dat je hem goed aantrekt voor je het water in springt. In deze instructievideo zie je onze coach Bas van Velthoven zijn wetsuit aantrekken.

PERSONAL SWIMMING ZWEMBOEI

In het open water zwemmen is fantastisch! Je zult zelfs zwemmers tegenkomen die buiten lekkerder zwemmen dan in het zwembad. Frisse lucht in je longen en lekker lange afstanden zwemmen. Fijn!

Maar hoe lekker het ook is om heer lijk buiten te zwemmen: we hebben te maken met verschillende watergebruikers. Waterscooters, waterfietsen, surfers, roeiers, boten. Veel van gebruikers hebben een hogere snelheid dan jou, en ze liggen over het algemeen hoger op het water*. Als we je maar één tip zouden mogen geven voor het buiten zwemmen? Maak jezelf zo zichtbaar mogelijk. Een mooie oranje zwemboei helpt daar goed bij. Daarnaast kun je altijd even uitrusten door op de boei te gaan hangen, en neem je je autosleutels en telefoon veilig mee in het grote waterdichte vak.

*Hoger op het water liggen? Check onze techniektrainingen of wetsuits!

SHOP DE PERSONAL SWIMMING ZWEMBOEI

UITGELICHT: SPEEDO XENON FULLSUIT

Het Speedo Xenon fullsuit Wetsuit is een mooi uitgebalanceerd pak voor zwemmers van alle niveaus. Door de combinatie van verschillende diktes neopreen in het wetsuit geeft het pak op de juiste plekken extra flexibiliteit.

Daarnaast ondersteunt het wetsuit met onder andere de Core Stabilisator een hogere horizontale ligging in het water. De Xenon biedt veel flexibiliteit rondom de armen en daarnaast ook veel drijfvermogen rondom de core en benen. Dit maakt het Xenon Wetsuit ideaal voor de zwemmer die op zoek is naar een pak dat op alle vlakken goed presteert in verschillende buitenwater zwemcondities.

Tijdelijk hebben we extra korting op onze volledige lijn wetsuits!

LAST VAN SCHUURPLEKKEN IN JE NEK?

Heb je last van schuurplekken in je nek na het zwemmen in het open water? Dan is onze Neck Protector voor jou een uitkomst. De Neck Protector is vervaardigd van elastisch materiaal waardoor deze gemakkelijk om te doen is en mooi aansluit om de nek. De ronde flap aan de achterzijde van de Neck Protector zorgt ervoor dat je ook geen last hebt van de ritssluiting.

SHOP DE MUGIRO NECK PROTECTOR

SPECIAAL VOOR JOU UITGEZOCHT: ZWEMBRILLEN VOOR HET OPEN WATER

Een normale zwembril moet lekker zitten, niet lekken er er supersnel uitzien. Als je echter het open water induikt, zijn er nog een paar eisen waaraan de bril moet voldoen.

We hebben in het open water namelijk te maken met de zon, die zowel van boven als vanaf de weerspiegeling in het wateroppervlak je ogen in schijnt. Een goede spiegelende bril kan dan een uitkomst zijn. Wij zochten voor jou de beste uit.

Niet alleen favoriet van topzwemmers, ook onze coaches zwemmen graag met deze gespiegelde bril. Hij zit iets kleiner op het hoofd en in de oogkas, waardoor je zo gestroomlijnd mogelijk door het open water vliegt. Deze Speedo Fastskin Elite Mirror is beschikbaar in diverse hippe kleuren.

Ook deze gespiegelde zwembril is uitstekend geschikt voor het open water. Met zijn grote fit en brede lenzen zit hij comfortabel op de oogkas, en door de anti condens laag zie je alle boeien op tijd aankomen. De Speedo Aquapulse Pro Mirror is er ook in het zwart.

De flexibele randen van deze specifieke triathlon zwembril zorgen voor een extra comfortabele en zachte pasvorm. De lichtgrijs getinte glazen met uv protectie beschermen je ogen bij het zwemmen in de zon. Van deze Triathlon zwembril is er ook een speciaal model ontworpen voor dames.

Net zoals zijn grote broer de triathlon bril is ook deze zwembril uitstekend geschikt voor het zwemmen in open water. Dit instapmodel is één van de meestgebruikte brillen voor de beginnend open water zwemmer.

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

SCHRIJF JE IN

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!

Coaches Personal Swimming
Lees meer over ons