PERSONAL SWIMMING COACH
TOM VANGENEUGDEN

Tom is Belgisch Recordhouder en specialist op het zwemmen van lange afstanden in borstcrawl.

OVER TOM

De leukste Belg in Nederland, wordt Tom ook wel genoemd. Als zwemmer was hij verantwoordelijk voor meerdere Belgische Records en nam hij zelfs deel aan de Olympische Spelen van Beijing 2008 op de 1500 meter vrije slag, de langste afstand binnen het wedstrijdzwemmen.

Tom is dus specialist in het toewerken naar langere afstanden, en is binnen Personal Swimming met name verantwoordelijk voor de Kilometercursus op maandagavond. Hier begeleidt hij cursisten richting een 1 of 2 kilometer lange wedstrijdafstand.

Na zijn afscheid van de topsport begon Tom zijn maatschappelijke carrière. Hij werkte bij G-Star, Under Armour en is nu werkzaam bij Rituals.

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Dit is echt een prachtige oefening. Ik zwom veel langere afstanden en het eerste waar je dan gaat merken dat je vermoeid raakt, is de uitduw van je borstcrawl. Het laatste stukje van je doorhaal naar achteren toe wordt onder vermoeidheid moeilijker en moeilijker om af te maken. Dat stukje doorduwen staat centraal in deze techniek-oefening.”

JOUW PERSONAL SWIMMING COACHES

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!