PERSONAL SWIMMING COACH
SASKIA DE JONGE

Saskia is medaillewinnares op meerdere internationale toernooien, waaronder de Olympische Spelen van 2012. Hier veroverde ze zelfs een zilveren medaille op de 4x100m vrije slag! Naast Personal Swimming coach is ze ook trainster bij de zwembond voor zowel Olympiërs als Paralympiërs.

OVER SASKIA

Niet alle plaatsen in Nederland zijn voorzien van zulke mooie binnenbaden als het Sloterparkbad. Scheerwolde is zo’n plaats. Saskia wilde wedstrijdzwemmen dus in de zomermaanden, weer of geen weer, dook ze het buitenbad in voor haar trainingen.

Saskia stond in de jeugdcategorieën nooit te boek als een supertalent. Dankzij haar doorzettingsvermogen heeft ze toch een bijzonder succesvolle zwem carrière achter de rug met 2 Olympische deelnames en vele medailles als resultaat: 3x Nederlands kampioen, 6x goud en 1x zilver op verschillende Europese kampioenschappen, 1x goud op de Wereld kampioenschappen in 2008 en als kers op de taart 1x Olympisch zilver op de 4x100m vrijeslag estafette in Londen 2012!

Na haar zwem carrière is Saskia gaan studeren aan de Academie voor Lichamelijke Opvoeding, met als specialisatie talent en topsportcoach. Voor deze opleiding staat ze aan de badrand bij het Olympisch zwemteam, daarnaast is ze ook assistent-trainer bij de paralympiërs in Amersfoort. En uiteraard coach bij Personal Swimming, een drukke maar bijzonder gevarieerde zwemagenda dus!

GRAAG EEN TRAINING VAN SASKIA VOLGEN?

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“De scherpte en focus van de voorbereiding en deelname aan de Olympische Spelen, met daarna de ontspanning rondom het Olympisch Dorp, heb ik als heel bijzonder ervaren. Extra speciaal was het bezoeken van de Chinese Muur met mijn moeder, wat ik waarschijnlijk nooit mee had mogen maken zonder het zwemmen.

De meest bijzondere race was mijn kwalificatie voor de Olympische Spelen in Londen. Ik zwom in de beslissende 100m vrije slag naast Ranomi Kromowidjojo. Ik schoof naar haar toe zodat ik een stukje op haar golf kon ‘meesurfen’ en extra snelheid kon maken. Uiteindelijk haalde ik zo mijn kwalificatietijd. Een bijzonder emotioneel moment.”

TRAINING VAN COACH SASKIA

Als assistent-bondscoach van het Nederlands Swim- en Para team is Saskia heel goed op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen in de zwemsport. Als geen ander kan ze deze verbeterpunten heel goed overbrengen op zwemmers van alle niveau’s. Saskia de Jonge verzorgt met name onderstaand trainingsaanbod:

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Dit is de Front-Front-Middle-Middle-Long-Long. Deze oefening vind ik fijn omdat na het uitvoeren van deze oefening, over ongeveer 25m, de baan hele slag daarna krachtiger aanvoelt in de doorhaal. Bij het uitvoeren van deze oefening gaat het erom dat je weinig tot geen extra bewegingen vanuit je heupen/romp maakt, het gaat echt om het aansturen en de beweging onderwater.”

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING
VAN TOPZWEMMERS EN COACHES

Paul Weijers
Paul Weijers
Bas van Velthoven
Bas van VelthovenOLY
Femke Hoppenbrouwer
Femke Hoppenbrouwer
Benno Kuipers
Benno KuipersOLY

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.