PERSONAL SWIMMING COACH
PAUL WEIJERS

Paul is opgegroeid in de zwemsport als zwemmer, clubcoach en bondscoach junioren bij het Nederlands Team. Met zijn achtergrond als bewegingswetenschapper legt hij de verbinding tussen de planning, trainingsprogramma’s en de individuele fysieke belasting.

OVER PAUL

Net als de andere coaches ligt ook Paul van jongs af aan in het water met als doel Olympisch zwemmer te worden. Nadat hij tot de conclusie kwam dat dit niet ging lukken gooide hij het over een andere boeg; hij ging Bewegingswetenschappen studeren om een poging te wagen professioneel zwemcoach te worden.

Na enkele jaren als clubcoach werd hij gevraagd om voor de zwembond te gaan werken als bondscoach junioren en jeugd. Daarnaast werd hij assistent-trainer van de Olympische ploeg, waaronder als coach van een aantal huidige Personal Swimming-coaches.

Zijn zwemmers haalden meerdere medailles binnen op internationale jeugdtoernooien en plaatsten zich ook voor Europese-, Wereld- en Olympische kampioenschappen.

Paul Weijers
GRAAG EEN TRAINING VAN PAUL VOLGEN?

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“Het was heel bijzonder om in 2015 een schoolslagzwemmer genaamd Arno Kamminga in mijn ploeg te krijgen. Aanvankelijk twijfelde ik. Hij was nog niet heel snel, en vooral een vrij iel mannetje dat wel heel graag wilde. Vanaf het begin maakte hij grote stappen, zijn techniek werd met de week beter en met krachttraining ontwikkelde hij een zwemlichaam waarmee hij al snel de beste schoolslagzwemmer van Nederland werd. Vervolgens mocht ik van een afstandje zien hoe hij zich doorontwikkelde tot de internationale top en 2 maal zilver haalde op de Olympische Spelen in Tokio.”

TRAINING VAN COACH PAUL

Met zijn jarenlange ervaring van coach en trainer is Paul erg goed in de totale analyse van een zwemmer. Paul overziet heel goed het algemene plaatje en houdt het overzicht. En met zijn kennis als bewegingswetenschapper weet hij als geen ander hoe je moet trainen om een beter zwemmer te worden op ieder niveau. Paul verzorgt met name onderstaand trainingsaanbod:

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Het mooiste moment bij zwemmers ervaar ik als de puzzelstukjes in elkaar vallen. De oefening waar ik dit het meeste zie gebeuren is de underwater recovery. Vooral het uitduwen en de rotatie van de heupen kunnen elkaar heel mooi versterken in deze oefening. De voorste arm stabiliseert het lichaam, waardoor je met de heupen behoorlijk ver in kan draaien en kan spelen.”

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING
VAN TOPZWEMMERS EN COACHES

Saskia de Jonge
Saskia de JongeOLY
Bas van Velthoven
Bas van VelthovenOLY
Femke Hoppenbrouwer
Femke Hoppenbrouwer
Benno Kuipers
Benno KuipersOLY

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.