PERSONAL SWIMMING COACH
NICK DRIEBERGEN

Nick is Nederlands’ meest succesvolle rugcrawlzwemmer met vijf Nationale Records en meerdere Internationale medailles en gezwommen finales.

OVER NICK

Nadat er bij hem een grasallergie werd geconstateerd, moest Nick zijn droom om profvoetballer te worden laten varen. Desondanks heeft Nick zich doen gelden in de topsport: zijn eerste internationale medaille was tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen, waarna verschillende medailles tijdens Europese Kampioenschappen volgden.

Hij is tweevoudig Olympiër en zwom tijdens de Olympische Spelen van Londen naar een zevende plek tijdens de finale van de 4×100 meter wisselslag. Na dit toernooi beëindigde Nick zijn zwemcarrière.

Op dit moment werkt Nick als sportredacteur bij The Media Brothers, waar hij onder andere werkt voor Ziggo’s Peptalk en Bureau Sport. Hij verzorgde eerder zwemcommentaar bij de NOS en Eurosport en was vrijwilliger bij het Holland Heineken House tijdens de Olympische Spelen in Rio. Hij is onlangs aangesteld als teammanager van het Nederlands zwemteam.

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“Ik heb veel mooie herinneringen aan het zwemmen, niet alleen in het water maar ook daarbuiten. De race waar ik het meest aan terugdenk is echter de 4×100 meter wisselslag estafette tijdens de Olympische Spelen in Londen 2012. Daar stonden we in een prachtige finale tegen onder andere grootmachten als Amerika, Engeland, Australië.”

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Rugcrawl is, in tegenstelling tot de borstcrawl, een slag die wel doorloopt. Waar je bij borstcrawl aan de voorkant even wilt glijden, gaat de rugcrawl meteen door. Een mooie oefening om dit te oefenen is de Spin Drill: lekker maaien en een hoge frequentie draaien. Begin ‘zittend’ in het water en strek je langzaam uit naar een goede ligging. Dan merk je dat je echt snelheid kunt maken!”

JOUW PERSONAL SWIMMING COACHES

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!