PERSONAL SWIMMING COACH
JOOST REIJNS

Joost Reijns is Nationaal Kampioen, Internationaal Medaillewinnaar en Europees Kampioen op de borstcrawl afstanden.

OVER JOOST

Zijn internationaal debuut maakte hij in 2007 tijdens de Wereldkampioenschappen in Melbourne, waar hij in de 4×200 meter vrije slag estafette zwom. Tijdens de Europese Kampioenschappen in Boedapest zwom hij individueel naar de halve finale op de 200 meter vrije slag en in estafetteverband naar de zesde plek in de finale.

Olympische kwalificatie was dichtbij totdat Joost in 2012 werd overvallen met de diagnose teelbalkanker. Na operaties en chemokuren werd hij in in datzelfde jaar gezond verklaard, waarna hij zijn topsportcarrière voortzette. Twee jaar later zwom hij weer in een finale van een groot toernooi: de EK in Berlijn..

Het absolute hoogtepunt van zijn carrière vormde de zilveren medaille tijdens de estafette op de Wereldkampioenschappen in Kazan 2015. In 2017 besloot Joost zich te gaan richten op zijn maatschappelijke carrière: hij werkt nu bij Swim to Fight Cancer.

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“Ik krijg meteen kippenvel als ik eraan denk: de estafette tijdens de Wereldkampioenschappen in Kazan, 2015. Ik zwom samen met Sebastiaan, Femke en Ranomi in de finale van de 4×100 meter vrije slag mixed. Kijk de race terug en zie zelf hoe dat ging, we lagen onder Wereldrecord snelheid te zwemmen en uiteindelijk werden we nèt tweede in een Europees Record. Het betekende voor mij mijn laatste internationale toernooi en mijn mooiste medaille.”

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Goed zwemmen is een combinatie van spanning en ontspanning in je lichaam. Terwijl je schouders heerlijk ontspannen liggen te draaien, moet je romp eigenlijk continue aan staan. Deze oefening is een ideaal middel om aan de basisligging van de zwemslag te werken. Doe hem bijvoorbeeld een paar keer tijdens het inzwemmen en voel het verschil tijdens je borstcrawl erna.”

JOUW PERSONAL SWIMMING COACHES

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!