PERSONAL SWIMMING COACH
FEMKE HOPPENBROUWER

Femke is de benjamin van ons trainersgilde en zit nog middenin haar topsport carrière, waarvoor zij naar Amsterdam verhuisd is. Gelukkig kan ze daaromheen tijd vrijmaken om bij Personal Swimming haar ervaringen en technische kennis over te brengen aan anderen.

OVER FEMKE

Op jonge leeftijd begon Femke met zowel waterpolo als wedstrijdzwemmen in Soest. Al vroeg kwam ze bovendrijven als talent en plaatste zich voor internationale jeugdtoernooien in Riga (Letland). Ze verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Amsterdam om haar HAVO op een sportgerichte LOOT-school af te ronden en nog meer focus en energie in het trainen te kunnen leggen.

Dit legde haar geen windeieren. Ze plaatste zich voor het Europees Jeugd Kampioenschap in Aberdeen (Schotland) op de 50m vrije slag. Helaas sloeg toen het COVID-virus toe en is dit toernooi nooit doorgegaan. De HAVO is ondertussen afgerond en Femke heeft besloten om een tussenjaar te nemen, zodat ze het zwemmen nog meer centraal kan zetten in haar dagbesteding en rustig kan uitzoeken welke vervolgopleiding ze wilt gaan doen. Afgelopen zomer nam ze deel aan het WK onder de 23. Het eerstvolgende doel is duidelijk; plaatsing voor meer internationale toernooien op de korte vrije slag nummers!

GRAAG EEN TRAINING VAN FEMKE VOLGEN?

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“Dit was mijn eerste internationale toernooi met het Nederlands team naar Riga, in 2018. Rondom dit toernooi ben ik erachter gekomen dat ik zwemmen echt heel erg leuk vind en ik graag het beste uit mezelf wil halen. Ik heb ook hele mooie herinneringen aan de trainingskampen. Ik vind het superleuk om te reizen en verschillende landen te zien.”

TRAINING VAN COACH FEMKE

Als Personal Swimming coach is Femke nog steeds als zwemster actief op het internationale veld. Je weet hoe het is om dagelijks de techniek te perfectioneren. Deze kwaliteiten kan ze heel goed overbrengen op andere zwemmers, wanneer ze niet zelf in het water ligt.

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“De techniek oefening waar ik het meeste aan heb is de Breath to Catch drill. Ik vind deze oefening fijn omdat je leert de beweging aan elkaar te koppelen, in dit geval de rotatie naar het begin van de doorhaal. Ik let erop dat het vloeiend en tegelijk verloopt. Op deze manier krijg je een mooie doorlopende slag en waar je ook veel kracht in kwijt kan.”

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING
VAN TOPZWEMMERS EN COACHES

Paul Weijers
Paul Weijers
Bas van Velthoven
Bas van VelthovenOLY
Saskia de Jonge
Saskia de JongeOLY
Benno Kuipers
Benno KuipersOLY

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.