PERSONAL SWIMMING COACH
BENNO KUIPERS

Olympisch schoolslagzwemmer Benno Kuipers is één van de initiatiefnemers van Personal Swimming en werd tijdens zijn zwemcarrière 18 keer Nederlands Kampioen.

OVER BENNO

Hij maakte zijn internationale debuut in 2005 en specialiseerde zich in de 100 en 200 meter schoolslag. Na verschillende finales tijdens Europese en Wereldkampioenschappen en deelname aan twee Olympische Spelen ging hij met sportief pensioen in 2002.

Benno vervolgde zijn sportieve carrière als assistent trainer bij Topzwemmen Amsterdam, en werd in 2010 één van de oprichters van Personal Swimming. In 2012 droeg hij dat stokje over aan Bas van Velthoven.

Benno is nog steeds actief betrokken bij Personal Swimming, waar hij regelmatig groepstrainingen verzorgt, privélessen geeft en clinics organiseert.

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“De schoolslag is één van de meest moeilijke en coördinatieve zwemslagen. Met de oefening <em>Double Kick </em>zorgen we ervoor dat je voelt dat de beenslag pas echt zin heeft als de armen aan de voorkant smal zijn. Als je breed blijft aan de voorkant, heb je veel weerstand. Je kunt dan zo hard ‘kicken’ als je wilt, maar je komt niet vooruit. Smal aan de voorkant, hard naar achteren schoppen dus!”

JOUW PERSONAL SWIMMING COACHES

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!