PERSONAL SWIMMING COACH
BAS VAN VELTHOVEN

Bas is Olympiër en Internationaal Medaillewinnaar, maar inmiddels beter bekend als de drijvende kracht achter zijn bedrijf Personal Swimming.

OVER BAS

Tijdens de Olympische Spelen van Peking 2008 zwom Bas naar een tiende plaats met de 4×100 meter vrije slag estafette. Hij won zilver tijdens de Wereldkampioenschappen in Manchester en brons op zowel de Europese Kampioenschappen in Eindhoven als in Helsinki.

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“In 2008 tijdens de Wereldkampioenschappen in Manchester zwom ik samen met mijn estafette-maten naar de zilveren medaille op de 4×100 meter vrije slag. Naast die tweede plek zwommen we ook nog eens een Europees Record!”

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Hoe beter je deze oefening kan, hoe beter je borstcrawl. Daar ben ik van overtuigd. De hele oefening is gebaseerd op het idee dat je een zo groot mogelijk stuwvlak wilt creëren van je hand en onderarm. Dat water wil je verzamelen, om het vervolgens naar achteren te duwen in je normale doorhaal. In deze oefening wordt je nog eens extra uitgedaagd omdat je jouw rompstabiliteit hoog moet houden.”

JOUW PERSONAL SWIMMING COACHES

SCHRIJF JE IN VOOR DE MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

BETER LEREN ZWEMMEN MET OLYMPISCHE TOPZWEMMERS

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!