PERSONAL SWIMMING COACH
BAS VAN VELTHOVEN

Bas is Olympiër en Internationaal Medaillewinnaar, maar inmiddels beter bekend als de drijvende kracht achter zijn bedrijf Personal Swimming.

OVER BAS

Totdat Bas zich kwalificeerde voor zijn eerste Europese jeugdkampioenschappen combineerde hij het zwemmen met waterpolo. Uiteindelijk zag hij de kans zijn Olympische droom waar te maken in het wedstrijdzwemmen en stortte hij zich hier op.

Tijdens de Olympische Spelen van Peking 2008 zwom Bas naar een tiende plaats met de 4×100 meter vrije slag estafette. Hij won zilver tijdens de Wereldkampioenschappen in Manchester en brons op zowel de Europese Kampioenschappen in Eindhoven als in Helsinki.

Ook gedurende zijn zwemcarrière had Bas al de ambitie les te gaan geven. Hij rondde zijn opleiding tot leraar geschiedenis af. Uiteindelijk kon hij het zwembad toch niet loslaten en bouwde hij Personal Swimming uit tot wat het nu is. Zelfs na al die jaren is Bas nog niet klaar met zelf zwemmen. Ook in open water maakt hij de laatste jaren mooie tochten door bijzondere plekken. Ondertussen heeft coach Bas vele honderden mensen voor zwemmen geënthousiasmeerd en hun techniek verbeterd!

GRAAG EEN TRAINING VAN BAS VOLGEN?

MOOISTE ZWEMHERINNERING

“In 2008 tijdens de Wereldkampioenschappen in Manchester zwom ik samen met mijn estafette-maten naar de zilveren medaille op de 4×100 meter vrije slag. Naast die tweede plek zwommen we ook nog eens een Europees Record!”

TRAINING VAN COACH BAS

Coach Bas is altijd opzoek naar de perfectie in de techniek, welke vaak ook per zwemmer verschillen. Zijn kracht is het zoeken van de oorzaak, waarom een specifiek element van de techniek beter kan. Om hier vervolgens een techniek oefening bij te bedenken, welke goed aansluit om beter te gaan zwemmen. Of het nu is om je waterangst te overwinnen en te leren zwemmen of als getalenteerde zwemmer nog beter te worden. Bas verzorgt met name onderstaand trainingsaanbod:

FAVORIETE TECHNIEKOEFENING

“Hoe beter je deze oefening kan, hoe beter je borstcrawl. Daar ben ik van overtuigd. De hele oefening is gebaseerd op het idee dat je een zo groot mogelijk stuwvlak wilt creëren van je hand en onderarm. Dat water wil je verzamelen, om het vervolgens naar achteren te duwen in je normale doorhaal. In deze oefening word je nog eens extra uitgedaagd omdat je de rompstabiliteit hoog moet houden.”

VERBETER JE ZWEMTECHNIEK ONDER BEGELEIDING
VAN TOPZWEMMERS EN COACHES

Saskia de Jonge
Saskia de JongeOLY
Paul Weijers
Paul Weijers
Femke Hoppenbrouwer
Femke Hoppenbrouwer
Benno Kuipers
Benno KuipersOLY

SCHRIJF JE IN VOOR DE
MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF

Ontvang elke maand het laatste nieuws en krijg techniekoefeningen, zwemtips, video’s en een zelfstandig trainingsprogramma in je mailbox!

Je ontvangt maximaal 1x per maand een nieuwsbrief.