Home-Corona Protocol
Corona Protocol2020-05-11T21:35:11+02:00

CORONA PROTOCOL

Om in deze periode op een verantwoorde manier te kunnen zwemmen, hebben we samen met het zwembad een protocol opgesteld. Heb je binnenkort een zwemtraining bij Personal Swimming? Houd je dan aan de volgende regels.

De belangrijkste regel is:

Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.

VERANTWOORD ZWEMMEN

De afgelopen periode hebben we langzaam toegewerkt naar een verantwoorde en gefaseerde openstelling van de faciliteiten. Het Nationale Protocol Verantwoord Zwemmen wat er nu ligt, is ontwikkeld door verschillende partijen uit de zwembranche en is getoetst door de overheid en het RIVM.

We mogen weer zwemmen maar we willen dit wel op een zo veilig mogelijke manier doen. Als we ons allemaal aan de regels houden, dan kunnen we op deze manier eindelijk weer het chloorwater induiken en -springen.

CORONA PROTOCOL

Samen met het Sloterparkbad hebben we een invulling gegeven aan het protocol. Hierin hebben we de looproutes, hygiëneprotocollen en gedragsregels uitgewerkt en vormgegeven. De invulling lees je op deze pagina. In korte statements zie je onder de icoontjes de belangrijkste punten. Meer informatie vind je in de meest voorkomende vragen daaronder.

Heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op.

We blijven deze pagina updaten met de meest recente informatie over het Corona Protocol.

Hoe reserveer ik mijn training?2020-05-11T21:18:20+02:00

Via onze Fitmanager app of de agenda op de website kun je jouw training inplannen.

Je kunt bij een Group Training tot 6 uur van tevoren inplannen, en bij Personal Training tot 24 uur van tevoren. Zelf kun je tot 2 uur van tevoren afmelden. Voel je jezelf direct voor de training niet lekker worden? Stuur ons een bericht of bel ons dan meteen!

Waarom moet ik thuis mijn zwemkleding al aandoen?2020-05-11T21:18:51+02:00

Om tijd in de kleedhokjes zoveel mogelijk te beperken is het verplicht om je zwemkleding thuis aan te trekken. Vergeet niet om schoon ondergoed mee te nemen naar het zwembad.

Wat zijn de looproutes?2020-05-17T10:37:58+02:00

Als je in het zwembad komt, staat duidelijk aangegeven hoe de routes lopen. Ook wordt er bij de receptie verteld in welk bad je gaat trainen. Als vuistregel kun je aanhouden dat de hoofdingang van het Sloterparkbad de ingang is en de verenigingsingang de uitgang. Dit betekent dat je ergens anders naar buiten gaat na je training (bij het fietsbruggetje aan de Noordkant van het zwembad).

TIP: Neem geen waardevolle spullen mee naar het zwembad. De kluisjes zijn buiten gebruik en je tas staat gedurende de training aan de badrand.

Recreatiebad

Vanaf de receptie loop je richting de trap. Rechts van de trap zit een deur die toegang geeft tot het recreatiebad. Doe even je schoenen uit voordat je naar binnen stapt en loop dan door naar je coach die op je aan het wachten is! Je kunt je aan de badrand omkleden. Als je training klaar is loop je door de douches richting de kleedhokjes, en vervolgens de lange gang door totdat je bij de verenigingsingang bent.

Springkuil

Vanaf de receptie loop je richting de trap en ga je de trappen op tot de tweede etage. Sla rechtsaf en loop de lange gang door. Je staat bovenaan de tribune van het wedstrijdbad. Sla rechtsaf en loop over het balkon richting de tribune van de springkuil. Ga de deur door en de trap af. Hier kun je je kleding uitdoen en beginnen we de training. Is je training afgelopen, dan kun je door de glazen deur om je om te kleden bij de kleedhokjes, en loop je de lange gang door totdat je bij de verenigingsingang bent.

Springkuil (Conditie Training)

De ingang is via de oude receptie. Je gaat de grote trap buiten op en gaat rechtsaf het zwembad binnen. Vervolgens ga je de wenteltrap omhoog totdat je op de 2e etage bent. Vervolgens sla je rechtsaf en loop je de lange gang door totdat je bij de tribune van het wedstrijdbad uitkomt. Sla weer rechtsaf en loop het balkon van het wedstrijdbad af totdat je bij de laatste deur aan je rechterhand de springkuil in gaat. Loop de trap af. Hier kun je omkleden.

Ga na je training de deuren door naar de wisselcabines. Hier kun je omkleden. Loop vervolgens naar de ramen en sla rechtsaf. Loop de lange gang door totdat je bij de verenigingsingang naar buiten kunt. Je loopt dus niet richting hoofdingang.

Wedstrijdbad

Vanaf de receptie loop je richting de trap en sla je linksaf door het poortje. Loop de gang door en kleed je om bij de aangegeven hokjes. Je kunt vervolgens de glazen deur van het wedstrijdbad door, waar je trainer je op staat te wachten. Na je training kun je door de douches heen naar rechts, waar je kleedhokjes vindt om je om te kleden.

Doelgroepenbad

Vanaf de receptie loop je richting de trap en sla je linksaf door het poortje. Loop de gang helemaal uit totdat je bij de aangegeven kleedhokjes bent. Loop zo ver mogelijk door totdat je bij de ingang van het doelgroepenbad bent. Als je klaar bent met de training kun je je omkleden bij de kleedruimtes en direct achter het doelgroepenbad het zwembad verlaten.

Hoe laat moet ik me melden bij de receptie?2020-05-11T21:18:56+02:00

We willen zo min mogelijk wachtende mensen bij de receptie, dus probeer om je kort op je training te melden. Je hebt je zwemkleding al aan, dus omkleden heb je in een paar seconden gedaan!

Hoeveel zwemmers zijn toegestaan tijdens de training?2020-05-11T21:19:45+02:00

Het aantal zwemmers tijdens de training is afhankelijk van het type activiteit. Als vuistregel hanteren we, volgens het Nationale Protocol Verantwoord Zwemmen, minimaal 10m2 per zwemmer. We hanteren daarnaast altijd de afstand van 1.5 meter tussen personen.

Is het zwemwater wel veilig?2020-05-11T21:19:37+02:00

Chloor heeft, volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een reducerende werking op de verspreiding van het coronavirus. Dit betekent dat het risico op verspreiding van het coronavirus in zwembaden gering is.

Kan ik als toeschouwer mee?2020-05-12T10:39:07+02:00

Ja, dit kan. Je dient wel dezelfde route te volgen als de zwemmer. Daarnaast hanteren we een maximum van één toeschouwer per les.

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!

Coaches Personal Swimming
Lees meer over ons