Corona Protocol2021-06-07T13:20:59+02:00

CORONA PROTOCOL

Om in deze periode op een verantwoorde manier te kunnen zwemmen, hebben we samen met het zwembad een protocol opgesteld. Heb je binnenkort een zwemtraining bij Personal Swimming? Houd je dan aan de volgende regels.

We blijven deze pagina updaten met de meest recente informatie over het Corona Protocol. Laatste update 31 mei.

TRAINING IN BUITEN- EN BINNEN ZWEMBAD

Vanaf 5 juni starten we in zowel het binnen- als buitenbad alle cursussen, trainingen en lessen weer op. We hanteren een normale groepsgrootte. Check het meest actuele trainingsaanbod op de homepage of op de pagina van de cursus die jij wilt gaan doen!

Check ook de website van de Rijksoverheid voor de laatste updates omtrent de huidige Corona maatregelen.

CORONA MAATREGELEN

Een mondkapje in het zwembad is verplicht. Op het moment dat je de zwemzaal betreedt mag je het mondkapje afdoen tot na de training.

Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging.

Geen publiek tijdens de zwemsessie. Ouders en begeleiders mogen niet op de tribune kijken maar wachten buiten het zwembad.

Iedereen moet op de kant 1,5 meter afstand houden van elkaar. Dit is niet nodig tijdens het volgen van de zwemtraining. Maar raden wij het wel aan, aangezien er ruimte genoeg is in het water om je aan de afstandsregel te houden.

MAXIMALE GROEPSGROOTTE VAN 50 PERSONEN
Zwemtrainingen of cursussen zoals bijvoorbeeld onze Borstcrawlcursus vallen onder individuele sportbeoefening. Daarnaast wordt elk zwembad in het Sloterparkbad gezien als een binnenlocatie. Hierdoor geldt er een maximum van 50 personen per zwemzaal. Deze groepsgrootte is altijd exclusief personeel. Coaches worden als personeel gezien en tellen dus niet mee voor de groepsgrootte. Onze trainingsgroepen zijn altijd al kleiner dan 30 personen.

Het maximumaantal geldt niet voor kinderen t/m 17 jaar, tenzij er tegelijkertijd ook volwassenen meezwemmen (gemengde groepen). In dit geval geldt het maximaal aantal van 50 personen (jeugd en volwassenen) wel. Uiteraard blijven de andere corona maatregelen van kracht.

VERANTWOORD ZWEMMEN

Het Nationale Protocol Verantwoord Zwemmen wat er nu ligt, is ontwikkeld door verschillende partijen uit de zwembranche en is getoetst door de overheid en het RIVM.

We mogen zwemmen maar we willen dit wel op een zo veilig mogelijke manier doen. Als we ons allemaal aan de regels houden, dan kunnen we op deze manier blijven trainen.

CORONA PROTOCOL

Samen met het Sloterparkbad hebben we een invulling gegeven aan het protocol. Hierin hebben we de looproutes, hygiëneprotocollen en gedragsregels uitgewerkt en vormgegeven. De invulling lees je op deze pagina. In korte statements zie je onder de icoontjes de belangrijkste punten. Meer informatie vind je in de meest voorkomende vragen daaronder.

Heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op.

Hoe reserveer ik mijn training?2020-10-15T20:38:31+02:00

Via onze Eversports app of de agenda op de website kun je jouw training inplannen.

Je kunt bij een Group Training tot 1 uur van tevoren inplannen, en bij Personal Training tot 12 uur van tevoren. Voel je jezelf direct voor de training niet lekker worden? Stuur ons een bericht of bel ons dan meteen!

Waarom moet ik thuis mijn zwemkleding al aandoen?2020-05-11T21:18:51+02:00

Om tijd in de kleedhokjes zoveel mogelijk te beperken is het verplicht om je zwemkleding thuis aan te trekken. Vergeet niet om schoon ondergoed mee te nemen naar het zwembad.

Wat zijn de looproutes?2020-07-23T13:57:43+02:00

Als je in het zwembad komt, staat aangegeven hoe de routes lopen. Als vuistregel kun je aanhouden dat de Hoofdingang van het Sloterparkbad de ingang is en de Verenigingsingang de uitgang. Als je het zwembad binnenkomt zie je een overzicht van de verschillende looproutes, met daarop pijlen naar de zwembaden. Lees onderstaande looproutes goed door voordat je het zwembad bezoekt.

TIP: Neem geen waardevolle spullen mee naar het zwembad. De kluisjes zijn buiten gebruik en je tas staat gedurende de training aan de badrand.

RECREATIEBAD

Personal Training

Je loopt het zwembad in via de Hoofdingang. Vanuit daar loop je naar de receptie. Je loopt vervolgens richting trappenhuis, waar je via de deur rechts (voor de trap) de zwemzaal binnenloopt. Je kleed je om in de zwemzaal. Na je training loop je via de douches van het Recreatiebad de gang in. Je passeert het rode hek en kleed je om in de kleedhokjes na dit hek. Je loopt vervolgens de gang uit en verlaat het zwembad via de Verenigingsingang.

SPRINGKUIL

Personal Training en Group Training

Je loopt het zwembad in via de Hoofdingang. Vanuit daar loop je naar de receptie. Je gaat vervolgens door het hekje bij het trappenhuis naar binnen. Loop de gang door, totdat je aan je rechterhand de Springkuil ziet. Ga de glazen deur door om op de zwemzaal te komen. Hier kun je je omkleden. Na je training verlaat je de zwemzaal via de glazen deur. Je passeert het rode hek en kleed je om in de kleedhokjes na dit hek. Je loopt vervolgens de gang uit en verlaat het zwembad via de Verenigingsingang. 

DOELGROEPENBAD

Personal Training, Group Training en Cursussen

Je loopt het zwembad in via de Hoofdingang. Vanuit daar loop je naar de receptie. Je gaat vervolgens door het hekje bij het trappenhuis naar binnen. Loop de lange gang door, totdat je bij kleedkamers 1-8 bent. Ga door de kleedkamer heen, linksaf, vervolgens loop je om de douches heen de zwemzaal binnen van het Doelgroepenbad. Na je training ga je via de douches van het Wedstrijdbad naar de kleedkamers, en verlaat je het zwembad via de Verenigingsingang.

WEDSTRIJDBAD

Personal Training en Cursussen

Je loopt het zwembad in via de Hoofdingang. Vanuit daar loop je naar de receptie. Je gaat vervolgens door het hekje bij het trappenhuis naar binnen. Loop de gang door, totdat je bij de kleedhokjes bent. Je kunt hier omkleden of op de zwemzaal. Je wacht bij de glazen deur aan de startkant (bij de startblokken) van het wedstrijdbad totdat je binnen wordt gelaten. Na je training ga je via de douches van het Wedstrijdbad naar de kleedhokjes, en verlaat je het zwembad via de Verenigingsingang.

BUITENBAD

Personal Training, Group Training en Cursussen

Je loopt het zwembad in via de Hoofdingang. Vanuit daar loop je rechtdoor en zie je recht voor je twee klapdeuren met een nooduitgang licht erboven. Ga deze deuren door naar buiten. Loop rechtdoor en sla linksaf, je ziet het buitenbad dan liggen. Kleed je om aan de rand van het zwembad. Na de training kun je omkleden in de kleedhokken buiten, en verlaat je het zwembad via het hek.

Dit artikel is onderdeel van het Personal Swimming Corona Protocol.

Hoe laat moet ik me melden bij de receptie?2020-05-11T21:18:56+02:00

We willen zo min mogelijk wachtende mensen bij de receptie, dus probeer om je kort op je training te melden. Je hebt je zwemkleding al aan, dus omkleden heb je in een paar seconden gedaan!

Hoeveel zwemmers zijn toegestaan tijdens de training?2020-05-11T21:19:45+02:00

Het aantal zwemmers tijdens de training is afhankelijk van het type activiteit. Als vuistregel hanteren we, volgens het Nationale Protocol Verantwoord Zwemmen, minimaal 10m2 per zwemmer. We hanteren daarnaast altijd de afstand van 1.5 meter tussen personen.

Is het zwemwater wel veilig?2020-05-11T21:19:37+02:00

Chloor heeft, volgens het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, een reducerende werking op de verspreiding van het coronavirus. Dit betekent dat het risico op verspreiding van het coronavirus in zwembaden gering is.

Kan ik als toeschouwer mee?2020-10-08T15:35:01+02:00

Nee, helaas is dit niet meer toegestaan. De ouder/begeleider mag wel meelopen tot het omkleden om de zwemmer af te geven aan de coach, maar moet hierna het zwembad verlaten. Ophalen mag via dezelfde route (via de hoofdingang naar binnen en de verenigingsingang naar buiten).

OVER ONS

Kennis en ervaringen uit het topzwemmen worden gebruikt om je uit te leggen wat de beste zwemtechniek is, waar je verbeterpunten liggen en hoe je deze kunt trainen door middel van verschillende techniekoefeningen. Onze expertise is terug te vinden in alle zwemslagen, zowel technisch als conditioneel. Of specifieker, hoe je jezelf kunt voorbereiden op een triatlon of zwemmen in het open water. De coaches van Personal Swimming gaan graag met jou aan de slag in het Sloterparkbad in Amsterdam!

Coaches Personal Swimming
Lees meer over ons

Ga naar de bovenkant