Het team van Personal Swimming en de mannen van Swimclinics, Joost Reijns en Sebastiaan Verschuren, gaan hun krachten bundelen. Met het samenbrengen van deze twee ontstaan het ideale team!

Jarenlang hebben de voormalig topzwemmers met veel plezier en passie samen getraind in Amsterdam. Zowel individueel als ook in verschillende estafettes waren ze actief op Nederlandse, Europese-, Wereldkampioenschappen en vier Olympische Spelen.

Al meer dan vijf jaar verzorgt Personal Swimming zwemtrainingen in het Sloterparkbad in Amsterdam. De drijfveer is mensen beter leren zwemmen, ongeacht wat het niveau is. “Het is heel mooi om progressie te zien bij zwemmers en vooral het plezier wat dit teweeg brengt” vertelt Bas van Velthoven, hoofdcoach van Personal Swimming. “We gebruiken onze kennis uit het internationale zwemmen, maar hebben inmiddels ook ontzettend veel ervaring om mensen die nog nooit hebben gezwommen beter te laten zwemmen, of dit nu voor banenzwemmen is of voor triatlons.”

Joost Reijns en Sebastiaan Verschuren begonnen in 2011 met Swimclinics. Het grote doel: de jonge generatie zwemmers inspireren en topzwemmen bij verenigingen introduceren. Swimclinics ontwikkelt en organiseert clinics en evenementen voor wedstrijdzwemmers in Nederland en in het buitenland.

Joost: “Ik zie dit als een logische stap voor zowel Swimclinics als Personal Swimming. Het plezier dat zwemmen geeft is niet gebonden aan leeftijd. Het is mooi om vanaf nu samen te werken en elkaar aan te vullen. Eigenlijk zoals we vroeger ook deden tijdens trainingen en in estafette verband.”

De mannen kijken uit naar de toekomst. “We willen met elkaar het zwemmen in Nederland naar een hoger plan tillen”, vertelt Sebastiaan. “We hebben een aantal mooie ideeën die we de komende periode gaan uitwerken.”

Op de vraag of Sebastiaan en Joost het topzwemmen missen nu ze gestopt zijn, volgt een gezamenlijk nee. “Het voelt als de start van een nieuwe Olympische cyclus”, zegt Sebastiaan. Joost vult aan: “We inspireren elkaar weer net zoals een aantal jaar geleden. Het geeft ons plezier en energie. Dit willen we overdragen en dat is mooi!”

Meedoen van een van de activiteiten van Personal Swimming of Swimclinics? Kijk dan op www.personalswimming.nl of www.swimclinics.nl

Personal Swimming en Swimclinics: Beter leren zwemmen met topzwemmers.