Eindelijk is het zover, een wetsuitlijn van Speedo! Deze kon natuurlijk niet ontbreken in de tijd waar open water zwemmen en triatlons steeds populairder worden.

Speedo ontwikkelt al jaren de snelste en beste zwempakken ter wereld. Een aantal jaar geleden is bijvoorbeeld de Fastskin technologie geïntroduceerd. Deze is inmiddels verwerkt in alle wedstrijdpakken en zwembrillen waar topzwemmers mee zwemmen.


De Speedo Fastskin technologie

Het wereldwijde onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Speedo werkt in het speciale Speedo Aqualab aan het Fastskin Racing Systeem. Er wordt nauw samen gewerkt met topatleten, coaches en sportwetenschappers om tot het beste resultaat te komen en aan alle eisen van zwemmers te voldoen.

De producten van Speedo worden ontwikkeld en getest aan de hand van uitgebreide 3D-scans van topsporters en computersimulaties van de bouw van atleten. Deze onderzoeken veranderden de manier waarop Speedo naar zwemmers keek en daardoor de manier waarop ze badkleding verder wilden ontwikkelen. Deze andere manier van kijken naar zwemproducten heeft ertoe geleid dat er nieuwe technologieën werden gecreëerd en de zwemwereld naar een hoger niveau werd getild.

Met de Fastskin technologie wordt er gezocht naar de meest optimale hydrodynamische vorm voor maximale snelheid en prestaties in het water.

Met deze kennis en ervaring heeft Speedo nu een range wetsuits uitgebracht in verschillende prijscategorieën. Natuurlijk zijn deze zo ontworpen dat je je als een vis in het water voelt en het pak als een tweede comfortabele huid zit, zodat je zelfverzekerd de natuur induikt!

 

 

In onze webshop vind je de volgende 3 modellen: de Speedo Fastskin Photon, Xenon en Proton fullsuit. Hieronder lichten we kort de verschillen toe:

Speedo Fastskin Photon Fullsuit €699,-
Voor de gevorderde/sterke zwemmer

Het Photon pak is het snelste wetsuit van Speedo. Het pak is ontworpen om zo veel mogelijk snelheid in het water mogelijk te maken en is vervaardigd uit hoogwaardig, flexibel en waterafstotend neopreen. Door de maximale flexibiliteit van de Speedo Proton fullsuit voelt deze aan als een tweede huid. De rotatie in de schouders of je zwemtechniek wordt niet beperkt door het wetsuit. Voor de zwemmer die op zoek is naar een veelzijdig wetsuit dat net dat beetje extra geeft tijdens een race. Bekijk het Photon wetsuit hier.

Speedo Fastskin Xenon Fullsuit €449,-
Voor zwemmers van alle niveau’s

Het Xenon wetsuit is een mooi uitgebalanceerd pak voor zwemmers van alle niveaus.  Door de combinatie van verschillende soorten diktes en neopreen in het wetsuit geeft het pak op de juiste plekken extra flexibiliteit. Daarnaast ondersteunt het pak een hogere horizontale ligging in het water. Dit wetsuit is bijzonder geschikt voor de zwemmer die op zoek is naar een wetsuit dat op alle vlakken goed presteert in verschillende buitenwater zwemcondities. Bekijk het Xenon wetsuit hier.

Speedo Fastskin Proton Fullsuit €249,-
Voor de beginnende zwemmer

Het Proton wetsuit is een erg goed instapmodel. Uitermate geschikt voor de beginnende zwemmer of de zwemmer die kennis wil maken met het zwemmen in buitenwater. De Proton is een betaalbaar pak met alle goede eigenschappen die je zoekt in een wetsuit. Voor de zwemmer die op zoek is naar een comfortabel wetsuit met extra drijfvermogen. Bekijk het Proton wetsuit hier.

 

wetsuit test sessie

 

 

 

Graag advies over welk wetsuit het best bij je past en welke maat? Boek een testsessie!