We vonden het weer tijd voor een leuk conditie programma! In het programma behandelen we de techniek oefening Under Water Recovery. De techniekoefening Under Water Recovery is een uitdagende oefening, omdat je de arm onderwater terug naar voren haalt i.p.v. bovenwater.

Met deze oefening werkt je aan de ligging, de beenslag, maar ook vooral de armslag. Daarnaast kun je ook goed werken aan het timingselement van slag.

Techniekoefening Under Water Recovery

Start met een afzet stroomlijn en maak een goede en lange borstcrawl armslag doorhaal. Je ligt nu met één arm voor en één arm achter. Breng nu onderwater de achterste arm terug naar voren.

Probeer de wissel zo te timen dat de voorste arm pas start met de doorhaal, wanneer je de hand van de andere arm onder water ziet. Je kunt zelfs even een korte pauze nemen wanneer de hand direct onder je gezicht is om zo nog beter de wisseling in te zetten.

 

Download het gratis programma.

Wist je trouwens dat Personal Swimming verschillende Training Packs heeft waarmee je zelfstandig kunt trainen en kunt werken aan de je techniek? Nieuwsgierig naar alle Packs? Kijk dan eens hier.

Have a nice swim!